Людина Луценка розкрила подробиці його скандалу в аеропорту

Середа, 6 травня 2009, 18:52

Представник МВС України в Німеччині Сергій Дятлов спростовує інформацію німецької газети "Більд" про нібито неадекватну поведінку міністра Юрія Луценка і членів делегації МВС у аеропорту Франкфурта при посадці в літак, що слідував у Сеул.

Про це він заявив, коментуючи відповідну інформацію, поширену українськими та іноземними ЗМІ.

"Те, що написано, абсолютно не відповідає дійсності", - запевнив Дятлов.

Він зазначив, що особисто брав участь у вирішенні непорозуміння, що виникло при посадці української делегації в літак авіакомпанії "Люфтганза".

"Там (в аеропорту) - величезний термінал. Наш, український літак (також авіакомпанії "Люфтганза") трішки затримався. Крім того, в цьому терміналі - ще два проміжні пункти контролю документів", - розповів Дятлов.

"Тому поки вони (члени делегації) їх проходили, пункт пропуску до літака вже закрили, хоча літак ще стояв на стоянці з приєднаним шлангом для заправки", - додав він.

Дятлов зазначив, що делегація складалася з трьох осіб: міністр, начальник апарату міністра Максимець, начальник управління міжнародних зв`язків Калюк.

"Плюс, міністра супроводжував його син, який не входив до складу делегації і, який нещодавно переніс операцію і летів виключно за кошти батька. Щойно вони підійшли для посадки на рейс, німецька сторона категорично відмовила в цьому. Всі можливості переконати не привели до успіху. Навіть незважаючи на повідомлення про те, що летить офіційна делегація, "Люфтганза" в грубій формі відмовила", - розповів Дятлов.

За його словами, в цій ситуації у представників МВС України "звернутися до кого-небудь за допомогою, окрім як до поліцейських, можливості не було, оскільки був зірваний рейс і сам візит знаходився під загрозою зриву".

"Я теж зателефонував, щоб підійшли поліцейські. В результаті довго вирішували з "Люфтганзою" питання, але знайшли компроміс, як летітимуть, хоча "Люфтганза" категорично відмовлялася від нього: відправити наступного дня тим же рейсом без додаткової оплати. Утім, після переговорів "Люфтганза" не узяла ні копійки, хоча зазвичай цього не робить: пасажир запізнився – отже, він не має права", - розповів він.

Дятлов підкреслив, що всі четверо представників української сторони були тверезими. "Вони були тверезими, наручників ні на кого не надягали. Цього не було. Тобто, там не було ніяких телефонів, що "літали", тарілок і т. д. Нікуди їх не доставляли", - запевнив він.

Українське консульство також було поінформоване у зв`язку з тим, що сталося, і також допомогло у вирішенні проблеми, зокрема, з поселенням у готель до моменту вильоту наступного дня, повідомив Дятлов.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування