Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали у вівторок дадуть голосувати закони Тимошенко

Середа, 13 травня 2009, 18:49

Фракція Партії регіонів готова тимчасово розблокувати роботу парламенту у вівторок, 19 травня, для розгляду антикризових законопроектів.

Про це заявила заступник лідера фракції Ганна Герман, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Партія регіонів заявляє, що прем'єр-міністр Тимошенко вводить в оману суспільство, заявляючи, що ми не хочемо голосувати антикризові закони і тому заблокували парламент. Ми блокуємо з однією метою - щоб позбутися міністра-дебошира (мова йде про главу МВС Юрія Луценка)", - сказала вона.

"А якщо у Тимошенко є антикризові закони, то нехай вона їх збере і у вівторок ми дамо їй можливість їх проголосувати", - заявила Герман.

При цьому вона підкреслила, що після голосування по цим законопроектам робота парламенту знову буде заблокована до вирішення питання про відставку Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

Герман також відкинула звинувачення прем'єра у нібито небажання Партії регіонів розглядати законопроекти щодо грального бізнесу.

При цьому депутат нагадала, що відповідний законопроект депутата від Партії регіонів Григорія Смітюха раніше не був підтриманий фракцією БЮТ.

Як відомо, другий день трибуну Верховної Ради блокують депутати фракції Партії регіонів.

"Регіонали" заявляють, що будуть продовжувати блокаду до тих пір, доки не набереться достатньої кількості депутатів, готових проголосувати за відставку Луценка.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на брифінгу в середу звинуватила фракцію Партії регіонів у саботажі розгляду антикризової програми уряду і 274 урядових законопроектів.

Вона також вважає, що Партія регіонів блокує трибуну Верховної Ради з тим, щоб не дати можливості проголосувати за урядовий законопроект про заборону розміщення гральних закладів у населених пунктах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування