Литвин радіє, що вибори 25 жовтня скасували

Середа, 13 травня 2009, 21:05

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що рішення Конституційного Суду щодо визначеної парламентом дати президентських виборів 25 жовтня є остаточним, яке потрібно не коментувати, а виконувати.

Про це він сказав у середу, відповідаючи на запитання журналістів в ході робочого візиту до Російської Федерації, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин висловив радість з приводу того, що позиція Конституційного Суду збіглася з його позицією.

"Я заявляв і заявляю, що рішення парламенту про призначення президентських виборів на 25 жовтня поточного року є виключно політичним і нелегітимним", - підкреслив він.

У такий спосіб, за його словами, "намагалися наблизити президентські вибори, щоб зберегти шанси тих, хто на сьогоднішній день має найвищі рейтинги".

Спікер впевнений у тому, що Верховна Рада повинна прийняти рішення про призначення виборів на 17 січня 2010 року.

Він також висловив занепокоєння тим, що робота парламенту блокується. "Блокування роботи Верховної Ради може призвести до того, що вона не визначить дату виборів. Виникає питання - кому це вигідно", - заявив Литвин.

Він заявив, що "депутати повинні зрозуміти свою відповідальність - якщо хочете, свою місію".

За словами спікера, "не можна віддавати Україну на поталу декільком кланам, які хочуть повністю дезорганізувати життя в країні, щоб забрати те, що залишилось". "Хочу заявити, що це не вдасться зробити", - підкреслив він.

На думку Литвина, при прийнятті рішення про дату президентських виборів, парламент повинен у тій же постанові зафіксувати дату, до якої Верховна Рада має прийняти зміни до закону про вибори президента.

Спікер висловив переконання у необхідності зменшити термін проведення виборчої кампанії, враховуючи важку економічну ситуацію.

На його думку, "було б достатньо 70-90 днів замість 120, які визначені зараз".

"Країна і так майже не працює, а коли всі будуть мобілізовані на вибори, і на всі державні установи, які зачиняться, буде повішений замок, бо всі підуть на вибори, постане питання, а чим переможець буде керувати", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування