ЛИТВИН ЗАБЕЗПЕЧИВ СЕБЕ ДОВІЧНИМ АВТО І КАБІНЕТОМ

Четвер, 14 травня 2009, 11:42

Голова Верховної Ради Володимир Литвин довічно забезпечив себе службовим автомобілем і приміщенням у парламенті.

Про це пише газета "Дело", посилаючись на закрите розпорядження Литвина від 7 червня 2006 року, підписане ним за місяць до того, як він пішов з посади голови парламенту.

Згідно з розпорядження, усі голови Верховної Ради по закінченні своїх повноважень забезпечуються кабінетом в адміністративних будинках парламенту, а також службовим авто "для постійної роботи".

Одночасно за кожним екс-спікером законодавчого органа закріплюються радник і помічник.

Протягом трьох років у Верховній Раді офіційно замовчували про документ, зауважує видання. І лише зараз парламентський комітет з питань регламенту, депутатської етики і матеріально-технічного забезпечення діяльності ВР, очолюваний Олександром Єфремовим, надав текст цього розпорядження.

Відповідно до підписаного Литвином документу, на "особливу турботу" держави можуть розраховувати й Арсеній Яценюк з Олександром Морозом, що також обіймали посаду спікера.

Разом з тим, видання сумнівається, що саме про наступних керівників парламенту думав голова Народної партії, підписуючи вищезгаданий документ.

За даними комітету з питань регламенту і депутатської етики, після того як наприкінці минулого року Литвин знову був обраний спікером, за ним держава закріпила відразу два службових автомобілі.

Чиновники не стали називати марку авто і їхню вартість. У парламенті лише вказали, що в 2008 році Верховна Рада взагалі не купувала автомобілів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News