Рада заборонила "одноруких бандитів". Тимошенко має створити Лас-Вагас

П'ятниця, 15 травня 2009, 13:07

Верховна Рада ухвалила закон про заборону грального бізнесу на території населених пунктів України.

За це рішення проголосувало 340 депутатів, зокрема, 158 – від Партії регіонів, 120 – від БЮТ, 42 – від НУ-НС і 20 – від Блоку Литвина.

Згідно з законом, Кабмін протягом трьох місяців має розробити спеціальний закон про ігровий бізнес і про спеціальну територію, на якій можуть розміщувати відповідні заклади.

Зокрема, передбачається облаштування території, де дозволяється діяльність ігрового бізнесу.

Водночас перед цим спікер Володимир Литвин пропонував депутатам ухвалити закон лише у першому читанні у зв’язку з зауваженнями, які до нього висловлювали депутати.

Зокрема, депутат від НУ-НС Ксенія Ляпіна назвала цей закон популістським і таким, що містить лише гасла, а не реальні механізми убезпечення населення від ігроманії.

"Законопроект говорить про тимчасову заборону грального бізнесу до ухвалення рішення про дозвіл на якійсь території щось проводити. Це гіперпопулізм. І це немає нічого спільного з бажанням обмежити доступ громадян до ігроманії. Зараз пропонують заборонити тотально все – казино, в яких багаті люди програють великі суми... Це криміналізація і тінізація цієї сфери", - заявила вона.

У свою чергу "регіонал" Нестор Шуфрич назвав цей закон дуже корисним і відкинув звинувачення прем’єра Юлії Тимошенко у лобіювання депутатами Партії регіонів закладів грального бізнесу.

Ми зараз станемо свідками, коли розвіється ще одна спекуляція з приводу того, що ми нібито блокували трибуну, щоб не було проголосовано цей законопроект. Ми маємо нарешті подолати одноруких бандитів, як і іншого бандита, який, на жаль, має дві руки. Почнемо поки що з одноруких бандитів, а потім розберемося і з іншим", - заявив він.

Як відомо, раніше Тимошенко заявила, що Кабмін на один місяць зупинив ліцензії більшості гральних закладів для проведення перевірок.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News