ЛИТВИН ОБІЗВАВ ДЕПУТАТІВ СЛОНАМИ В ХЛІВІ І ПРОПОНУЄ САМОРОЗПУСТИТИСЯ

Вівторок, 19 травня 2009, 11:00

Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликає парламент скласти повноваження, якщо він не хоче працювати.

Про це він заявив, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

"Цілком очевидно, що назріла розмова, що відбувається в Верховній Раді. Ми живемо від конфлікту до конфлікту. І в тому стані, в якому перебуває Верховна Рада, вона не достойна українського народу", - заявив Литвин.

Він зауважив, що в парламенті лежить понад 500 підготованих законопроектів, але вони не розглядаються, так само, як відхиляються будь-які пропозиції, що Рада має попрацювати, поки не буде вичерпаний увесь порядок денний.

"Скажіть, комбайнер, доярка, люди на заводах, вони, що, коли є робота, тікають як слони, коли продзвенів дзвінок? Ні. Вони працюють", - заявив спікер.

Зверніть увагу на що ми перетворили трибуну, яка має бути святою, з якої мають промовляти державні мужі. Зверніть увагу, на що ми перетворили свої робочі місця, особливо коли порожніє зала. Пройдіть – подивіться! Та добрий хазяїн в хліві залишає краще", - обурився Литвин.

Він також поскаржився, що погоджувальні ради є непотрібними і без результативними, бо все залежить від рішення лідерів фракцій.

"Народ не може бути заручником виключно п’яти лідерів фракцій", - наголосив спікер.

Це добре, що ми йдемо до політичного і партійного структурування Верховної Ради, але
цілком очевидно, що проводити засідання погоджувальних рад не має сенсу, бо рішення приймають не у Верховній Раді. Одне рішення приймається на Липській (йдеться про офіс Партії регіонів), інше трохи далі на Грушевського (там знаходиться Кабмін)", - обурився він.

"Є залізобетонна установка, і будь-які компроміси не сприймаються. Ми опустили країну далі нікуди... ВР виступає головним дестабілізуючим чинником", - наголосив він.

"І це ще в нас дві політичні сили, які одна одну стримують. А якщо одна з них прийде до влади, то що відбуватиметься в країні? Ніяких стримувань і противаг не буде. І як тоді жити країні і людям?", - запитав спікер.

Литвин звернувся до депутатів проявити інстинкт самозбереження і працювати, бо інакше вони не потраплять до парламенту наступного скликання.

"Або почнемо працювати ритмічно, а не на політичне замовлення – бо вже ухвалили політичне рішення по виборам президента, по Нацбанку, і на виході нічого не маємо – давайте ухвалимо рішення, що наступний тиждень буде пленарний, або давайте приймемо виборчий закон і добровільно складемо повноваження", - закликав спікер.

"Якщо вам не подобається моя позиція, знайдіть позицію іншу", - додав Литвин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування