БЮТ таки створив комісію по "Інтеру"

Вівторок, 19 травня 2009, 11:43

В парламенті створено тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань розслідування обставин смерті депутата Ігоря Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю, акціями телекомпанії "Інтер".

За проголосувало 194 депутати, хоча проти була Партія регіонів і спікер Литвин, які пропонували відкласти це питання на день, щоб вивчити додаткові матеріали від сім'ї і прокуратури.

Як заявив з трибуни автор постанови Володимир Пилипенко, у засобах масової інформації неодноразово повідомлялося про обставини загадкової загибелі народного депутата 4 скликання, співвласника телеканалу "Інтер" Плужникова.

"Так, за інформацією ЗМІ, Плужников раптово помер в Німеччині у червні 2005 року. За офіційною версією, причиною смерті став гострий інфекційний гепатит. Разом з тим, окремими лікарями висловлювалося припущення, що смерть Плужникова була насильницькою та наступила внаслідок отруєння", - зазначив депутат.

"Невідомим залишається також порядок переходу його частки в телеканалі "Інтер" до інших осіб. Так, основні угоди про продаж каналу відбувалися у момент загострення хвороби, перебування у комі Плужникова та відразу після його смерті, що унеможливлювало його особисту участь у підписанні документів про продаж частки телеканалу "Інтер", - заявив Пилипенко.

Головою комісії обрано Андрія Портнова, його заступником Ганну Герман.

До складу Тимчасової слідчої комісії увійшли також ще 2 бютівці – Микола Баграєв та віталій Чудновський, три регіонали – Інна Богословська, Павло Сулковський, Ян Табачник, нунсівці – Юрій Кармазин та Віктор Шемчук, комуніст Юрій Гайдаєв та литвинівець Олег Шевчук.

БЮТ домагався створення цієї комісії більше місяця. Напередодні він звинуватив першого заступника голови СБУ Валерія Хорошковського в тому, що він чинить тиск на слідчих Генпрокуратури з вимогою закрити справу щодо продажу акцій каналу "Інтер" та обставин смерті колишнього власника акцій Ігоря Плужникова.

Сам Хорошковський назвав це спланованою атакою на нього і запевнив, що справи по "Інтеру" в прокуратурі немає.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...