Кримські балогівці вийшли з партії: "У ЄЦ немає майбутнього"

Неділя, 24 травня 2009, 18:23

Делегати конференції Кримської республіканської організації (КРО) партії Єдиний центр прийняли рішення залишити лави партії і створити новий суспільно-політичний рух.

Про це повідомляє прес-служба голови Севастопольської міськдержадміністрації Сергія Куніцина, якого президія ЄЦ виключила з лав партії.

У повідомленні йдеться, що у суботу в Сімферополі відбувся другий етап конференції КРО Єдиного центру. За її підсумками було прийнято заяву.

В ній зокрема сказано, що делегати конференції "висловлюють свою незгоду з рішенням президії ЄЦ від 15 травня 2009 року про виключення з лав партії голови Кримської республіканської організації ЄЦ Куніцина".

"Все це розцінюється нами як акт політичної розправи по надуманим мотивам, який виконано в найгірших традиціях свавілля демократичного централізму епохи панування КПРС", - йдеться в заяві, в якій також підкреслюється, що виключення Куніцина відбулося за його відсутності та без урахування стану його здоров'я.

Як повідомляє прес-служба, делегати конференції заявили про неможливість свого подальшого перебування в лавах ЄЦ і закликали всі територіальні партійні організації АРК визначитися з даного питання та направити на адресу з'їзду ЄЦ відповідні заяви.

"У партії, яка грубо зневажає демократичні принципи і права таких особистостей як Куніцин, немає і не може бути серйозного політичного майбутнього", - йдеться в заяві.

Крім того, конференція кримських ЄЦівців висловилася за формування робочої групи з питань вироблення концепції Загальнокримського суспільно-політичного руху, який створюється на базі КРО Єдиного центру і Блоку Куніцина.

Рішенням конференції керівник секретаріату КРО Єдиного центру Сергій Пастушок був виключений з лав партії за "діяльність, яка принесла шкоду авторитету партії і суперечить її статутним нормам і програмним цілям".

Як зазначив в інтерв'ю журналістам Куніцин, рішення кримської конференції "викликані останніми діями президії ЄЦ про моє виключення з партії, конференція кримської організації вважає рішення президії незаконними".

На думку Куніцина, у президії партії не було юридичних повноважень для його виключення.

"Зараз в міських та районних організаціях пройдуть збори, будуть написані заяви про вихід з ЄЦ, які ми адресуємо з'їзду партії, який відбудеться 11 липня", - повідомив Куніцин.

Говорячи про наміри створити загальнокримський суспільно-політичний рух на базі КРО Єдиного центру і Блоку Куніцина, він зазначив, що робоча група розробить концепцію організації. "На третьому етапі нашої конференції, протягом місяця, ми приймемо відповідне рішення", - повідомив він.

"Громадська організація буде стояти на платформі кримського патріотизму, відстоювання інтересів Конституції Криму та економічних повноважень, захисту Хартії про мови національних меншин, позицій державного нейтралітету, підтримки створення в Севастополі режиму відкритої економіки", - підкреслив політик.

"Потім, будемо визначатися з ким ми підемо на вибори, так як вибори в кримський парламент не за горами", - резюмував Куніцин.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування