Північна Корея провела ядерний вибух

Понеділок, 25 травня 2009, 15:08

Головний центр спеціального контролю Національного космічного агентства України підтверджує проведення Північною Кореєю в понеділок чергового підземного ядерного вибуху.

Як повідомило джерело в центрі, 25 травня в 03:54:41 за київським часом станцією сейсмічного контролю PS-45 "Малин " (Житомирська обл.) на території КНДР у 80-ти км західніше міста Кілчжу зафіксований підземний ядерний вибух потужністю до 30 кілотонн.

Як відзначив співрозмовник з посиланням на дані українських засобів спецконтролю, це вже не перші підземні ядерні випробування на території Північної Кореї за останні кілька років.

"Аналогічний підземний ядерний вибух потужністю до 30 кілотонн був зафіксований у тій же місцевості в жовтні 2006 року", - сказав він.

Про проведені ядерні випробування в КНДР проінформовані всі зацікавлені органи держвлади України. В даний час продовжується моніторинг за розвитком ситуації в режимі реального часу, - повідомив співрозмовник.

Українська PS-45 "Малин" входить у число об'єктів міжнародної системи контролю за виконанням Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Північна Корея сама заявила про проведення успішного ядерного вибуху, більш могутнього, ніж у 2006 році.

Відповідно до Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань від 1996 року, учасниками якого сьогодні є 165 країн, створюється режим контролю, що включає міжнародну систему моніторингу з об'єктами сейсмічного, радіонуклідного, гідроакустичного, інфразвукового моніторингу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування