ЄХАНУРОВ ВИМАГАЄ ВІД ТИМОШЕНКО ОСОБИСТИХ ВИБАЧЕНЬ

Вівторок, 26 травня 2009, 13:38

Міністр оборони Юрій Єхануров вимагає звільнення голови Головного Контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського та особистих вибачень збоку прем’єра Юлії Тимошенко за поширення неправдивої інформації.

Про це йдеться у відкритому листі Єханурова на адресу Тимошенко, який є у розпорядженні Української правди.

Зокрема, міністр стверджує, що висновки КРУ були зроблені на основі інформації, "що не відповідає дійсності, або є відвертою фальсифікацією".

"Між тим, у своїх висловлюваннях під час засідання Кабінету міністрів 20 травня 2009 року, ви допустили вживання терміну "корупція", що, відповідно до чинного законодавства, є виключною прерогативою правоохоронних органів. Отже, ви перебрали на себе функції, що не властиві державній посадовій особі вашого рангу", - йдеться у листі Єханурова до Тимошенко.

Поширення такої інформації, на думку Єханурова, "спричиняє моральні збитки Збройним Силам України". У зв’язку з цим міністр просить прем’єра звільнити Сивульського, а також вимагає від Тимошенко вибачень.

"У разі відсутності відповідної реакції на ці вимоги залишаю за собою, як за громадянином, право захищати свою честь та гідність у судовому порядку", - сказано у заяві.

Як відомо, у понеділок Тимошенко направила президенту Віктору Ющенку листа з проханням внести подання про відставку Єханурова.

У свою чергу директор Департаменту державних закупівель та ресурсного забезпечення Міноборони Василь Бартків заявив, що міністерство має намір подати судовий позов до ГоловКРУ у зв'язку з оприлюдненням недостовірної інформації щодо діяльності відомства.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування