Після Єханурова в Кабміні накинуться на ще одного нунсівця?

Середа, 27 травня 2009, 10:58

Після скандалу з нецільовим використанням коштів у Міноборони аналогічні обвинувачення можуть бути пред'явлені і міністрові житкомгоспу Олексію Кучеренку.

Керівник ГлавКРУ Микола Сивульський уже заявив, що ревізори виявили нецільове використання МінЖКГ 1,5 млрд. грн. субсидії на енергозбереження, пишуть "Экономические известия".

"Розпорошили по морю об'єктів, закупили устаткування і не установили його. Зняли старі казани і замість них поставили ще старіші, демонтовані в іншому місці",— пояснив Сивульський. У цих витратах чиновник прямо обвинуватив Олексія Кучеренка: "Це усе відбувається на місцях, але відповідає за цю сферу міністр".

Олексій Кучеренко заперечує нецільове використання 1,5 млрд. грн. За його словами, у міністерстві не могли зловжити на таку суму в зв'язку з тим, що програма субсидій на енергозбереження обійшлася державі в 600 млн. грн.

"Як ми могли з 600 млн. зробити на 1,5 млрд. махінацій?",— здивувався міністр.

Екс-глава МінЖКГ Олександр Попов також підтвердив, що на програми по енергозбереженню в останні роки не виділялося 1,5 млрд. грн. Суми були скромнішими і відразу йшли в регіони.

"Не можна взяти й украсти всі гроші", - додав він. Регіонал упевнений, що обвинувачення ГлавКРУ мають політичне підґрунтя: "Не виключено, що готується заміна міністра, але в прем'єра завжди повинні бути зовнішні вороги. Зараз Юлія Тимошенко переключилася на свій Кабмін, після того, як були винуваті президент, НБУ тощо".

Видання відзначає, що перевірка МінЖКГ, на відміну від Міноборони, відсутній у плані роботи ГлавКРУ на 2009 р., затвердженому в 2008 р. урядовим розпорядженням.

Олексій Кучеренко призначений в уряд за квотою НУНС, але під час загострення відносин між Юлією Тимошенко і Віктором Ющенком (коли міністри за квотою НУНС відмовлялися брати участь у засіданнях Кабміну) підтримував прем'єра і часто забезпечував кворум при голосуваннях.

Таку поведінку міністра пов'язували з тим, що Олексій Кучеренко перебуває в гарних стосунках з одним зі спонсорів БЮТ Костянтином Жеваго й Олександром Абдулліним, який курирує ідеологічний напрямок у БЮТ.

Тим часом, один з чиновників МінЖКГ на правах анонімності сказав виданню, що керівництвом міністерства Юлія Тимошенко вже давно незадоволена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування