Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузія заявляє, що ООН піддається шантажу Росії

Четвер, 28 травня 2009, 14:17

Прихильники грузинської опозиції, біля ста осіб, у четвер заблокували вхід у мерію Тбілісі, обвинувачуючи міську адміністрацію в заполітизованості.

"Мерія стала інститутом політичної боротьби і мер Угулава бере в ній особисту участь. Це було ясно під час парламентських і президентських виборів, коли відбулася фальсифікація голосування", - заявив лідер "Нових правих" Давід Гамкрелідзе, підкресливши, що "мерія має бути аполітичною і займатися своєю справою".

"Мерія, замість того, щоб доглядати за містом і піклуватися про благоустрій, доглядає за акціями протесту", - заявив представник Республіканської партії Іраклій Батіашвілі.

"Мер Гігі Угулава взяв на себе політичні функції і втручається в політичні процеси…Тому ми вирішили висловити свій протест, і, якщо знадобиться, будемо пікетувати мерію перманентно", - заявила лідер партії "Рух за єдину Грузію" Ека Беселія.

***

Посол Грузії в ООН Олександр Ломаія звинуватив Росію в шантажі ООН, а саму організацію розкритикував за те, що піддалася шантажу.

На проведеній у Штаб-квартирі ООН прес-конференції грузинський дипломат заявив, що Генеральний секретар ООН Пан Гі-Мун був змушений значним чином змінити свою останню доповідь по Абхазії в результаті тиску з боку Росії.

"Ми стурбовані тим фактом, що останній раунд Женевських переговорів був використаний Росією для маніпулювання як заголовка його (Генерального секретаря) доповіді, так і його змісту. Дуже сумно й обурливо, що секретаріат (ООН) піддався цьому шантажу", - заявив Ломаія.

Він також з посиланням на "надійне джерело" у секретаріаті зазначив, що представлений спочатку Генеральним секретарем проект "радикально відрізнявся" від остаточного варіанта.

"Росіяни пригрозили, що накладуть вето на червневу резолюцію (про продовження мандата Місії ООН), якщо заголовок доповіді Генерального секретаря ООН не був би таким, як вони цього бажали. Це те, про що мені повідомило дуже надійне джерело", - заявив Ломаія.

Назвою документа є "Доповідь Генерального секретаря, що представляється відповідно до резолюцій 1808 (2008), 1839 (2008) і 1866 (2009) Ради Безпеки" – у ньому, відповідно, відсутня традиційна фраза "Абхазія, Грузія", яка використовувалася в колишніх доповідях, щоб уникнути згадування статусу сепаратистського регіону.

Москва і Сухумі заявляють, що ООН не може використовувати формулювання "Абхазія, Грузія" після того, як двоє членів організації – Росія і Нікарагуа – визнали незалежність Абхазії.

Civil Georgia, Новости Грузия

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування