ТИМОШЕНКО ОГОЛОСИЛА ДОГАНУ НАМІСНИКУ БАЛОГИ

Четвер, 28 травня 2009, 18:45

Уряд оголосив догану голові Закарпатської облдержадміністрації Олегу Гаваші.

Відповідне розпорядження прийняте на засіданні уряду 27 травня, повідомляє прес-служба уряду.

"В тексті розпорядження зазначається, що догану оголошено за неналежне виконання Закарпатським губернатором службових обов’язків, що полягає у порушенні законодавства в частині допущення перебування на державній службі особи після досягнення нею граничного віку", - йдеться у повідомленні.

"Так, за результатами службового розслідування проведеного Головдержслужбою, встановлено, що голова Іршавської райдержадміністрації Максим Хохлов (якому виповнилося 60 років) досі перебуває на держслужбі, у той час як уряд не підтримав пропозицію облдержадміністрації щодо продовження строку його повноважень", - повідомила прес-служба.

"Таким чином, не запропонувавши на розгляд уряду пропозицію щодо звільнення з посади Хохлова, Гаваші порушив закон про державну службу, а також порядок розгляду питань, пов’язаних, зокрема, з призначенням та звільненням з посади керівників органів виконавчої влади", - наголосили в уряді.

"Невиконання головою закарпатської ОДА вимог зазначених нормативно-правових актів є порушенням вимог Конституції, закон про Кабінет міністрів та Закону про місцеві державні адміністрації", - сказано в заяві.

В уряді заявили, що, відповідно до закону про держслужбу, Гаваші, як державний службовець має діяти в межах своїх повноважень, а одним з основних його обов’язків є додержання законодавства під час вирішення питань щодо звільнення голів райдержадміністрацій".

Як відомо, Гаваші змінив екс-главу секретаріату президента Віктора Балогу на посаді губернатора Закарпаття. Його першим заступником є середній брат екс-глави секретаріату Іван Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування