НІМЕЦЬКИЙ ПРОКУРОР ВІДМОВИВ ШУФРИЧУ У ЗУСТРІЧІ

П'ятниця, 29 травня 2009, 10:55

Представники прокуратури при Земельному суді Франкфурту-на-Майні відмовилися спілкуватися з "регіоналом" Нестором Шуфричем, який очолює тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з розслідування інциденту за участю голови МВС України Юрія Луценка в аеропорту Франкфурту-на-Майні.

Саме тому, за інформацією газети "Комерсант-Україна", не відбувся візит Шуфрича до Німеччини, що планувався на 28 травня.

У листі прокурора Клауде на ім'я генерального консула України у Франкфурті-на-Майні Олександра Новосьолова від 26 травня говориться:

"Як я вже повідомляв вам сьогодні вранці у телефонному режимі, у рамках переговорів, про які ви просили, тимчасовій слідчій комісії не може бути надано якоїсь додаткової інформації щодо вищезгаданих подій (інциденту в аеропорту), крім тієї, яка вже була надіслана в генеральне консульство".

"Виходячи з цього, прошу вашого розуміння щодо того, що я не маю можливості погодитися на цю зустріч", - пише прокурор Клауде.

У той же час, член тимчасової слідчої комісії, депутат Партії регіонів Чечетов каже, що візиту Шуфрича в Німеччину перешкодили організаційні проблеми.

"Поїздка мала бути максимально продуктивною. Треба не просто полетіти подивитися місце, де були бійка і пиятика, пляшку пошукати, а конкретно поговорити зі стюардесою, яку ображали, з поліцейськими, які надягали наручники, з суддею – про те, чому таке рішення приймалося... І якщо полетіти туди без погоджень, то можна затриматися там на місяць", - сказав Чечетов.

Як відомо, Франкфуртська прокуратура передала в українське генконсульство два документи – відмову в порушенні справи і проведенні розслідування у відношенні голови МВС Юрія Луценка та його сина Олександра.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування