Віра Іванівна: "У Ющенка нема морального права не йти в президенти"

Субота, 30 травня 2009, 11:33

Глава секретаріату президента Віра Ульянченко вважає, що її попередник Віктор Балога несе частину відповідальності за прорахунки у діяльності президента, в яких він звинуватив Віктора Ющенка.

Про це вона сказала в інтерв’ю "Україні молодій", коментуючи заяву Балоги про те, що ініційовані президентом "Десять кроків назустріч людям" залишилися міфом.

"...Мені сумно, що секретаріат президента не став тим органом, який доніс би до суспільства інформацію про все те, що зроблено. Я не говорю, що абсолютно все виконано — і в цьому теж треба зізнатися. Але я б не давала таких оцінок, як Віктор Іванович. Адже він сам керував секретаріатом майже три роки. Якщо він так вважає — отже, сам бере частину відповідальності за зроблене та незроблене", - сказала Ульянченко.

Вона також спростувала твердження про те, що з її приходом у секретаріаті почалися "чистки" оточення Балоги.

"Не було такого, щоб я викликала когось, посадила навпроти, дала папір і сказала: "Пишіть заяву — я з вами не працюватиму". Мною задекларовано принципи роботи. Я дала людям можливість подумати: якщо їм підходять принципи — тоді працюємо. Ми налаштовані на діалог, компроміс і єднання. Хочемо бути відкритим органом влади, хочемо об’єднувати навколо себе людей та ідеї, ми не будемо плести інтриг", - сказала Ульянченко.

Коментуючи заяву Балоги про те, що Ющенку не варто вдруге йти у президенти, глава секретаріату сказала:

"Я вважаю, що сьогодні у Віктора Андрійовича Ющенка нема морального права не балотуватися в президенти. Тому що всі ці (демократичні) цінності ще не завойовані. За них іще доведеться поборотися. Тому відповідь на ваше питання така: є речі, з якими можна перемагати. І є речі, заради яких треба боротися за президентство".

При цьому вона зазначила, що наразі "варто говорити про програму президента Віктора Ющенка, а не кандидата в президенти".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування