Ющенко не захотів забороняти гральний бізнес

Четвер, 4 червня 2009, 21:49

Президент Віктор Ющенко ветував закон про заборону грального бізнесу в Україні.

Про це повідомляє прес-служба секретаріату президента.

У повідомленні наголошується, що Ющенко ветував цей закон, який "порушує низку положень Конституції України, підтримуючи при цьому також позиції Міністерства юстиції і Міністерства фінансів".

"Президент підтримує необхідність заборони грального бізнесу до вирішення питання жорсткого законодавчого врегулювання цієї діяльності, зокрема, шляхом обмеження територій, де можуть бути розміщені зони грального бізнесу, заборони розташування гральних закладів у межах населених пунктів, мінімізації негативних соціальних наслідків від цієї діяльності", - йдеться у повідомленні.

У секретаріаті заявили, що "таке рішення глави держави вмотивоване тим, що даний закон є популістським та незваженим".

"Він спричинить втрату близько двохсот тисяч робочих місць. В умовах світової фінансової кризи президент не може піти на це. Так, за оперативними даними, падіння ВВП прогнозується на рівні 21 відсотка", - йдеться у повідомленні.

"У разі набуття чинності цим законом, держава понесе значні додаткові фінансові збитки через недоодержання держбюджетом податкових надходжень від податків (зборів) з юридичних і фізичних осіб - організаторів грального бізнесу", - наголосили у секретаріаті.

"Крім того, ще одним важливим і, до речі, цілком прогнозованим негативним наслідком суцільної заборони грального бізнесу стане криміналізація та різке збільшення кількості нелегальних гральних закладів", - йдеться у повідомленні.

Секретаріат наголошує, що "прийняття закону про заборону грального бізнесу у чинній редакції лише спричинить збільшення тіньового сектору у цій сфері".

"Разом з тим, Ющенко, ветуючи закон про заборону грального бізнесу, пропонує доопрацювати його з метою реальної заборони цієї діяльності на певний період часу до її належного законодавчого врегулювання", - сказано у повідомленні.

"У даному законі повинен бути передбачений чіткий правовий механізм, спрямований на усунення соціально-економічних та правових проблем, пов'язаних із забороною грального бізнесу", - вважає Ющенко.

"Зокрема, президент пропонує передбачити у законі, що ліцензії, видані суб'єктам підприємницької діяльності до дня набрання чинності цим законом, не скасовуються, а їх дія зупиняється і відновлюється з дня створення спеціальних гральних зон відповідно до законодавства, яким буде врегульовано здійснення грального бізнесу в таких зонах", - заявили у секретаріаті.

"Крім того, главою держави порушено питання забезпечення соціальних прав громадян України - працівників гральних закладів, часткове безробіття яких пов'язано із забороною грального бізнесу в Україні", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування