ЯНУКОВИЧ НАТЯКАЄ, ЩО ПЕРЕГОВОРИ З БЮТ ПРОВАЛИЛИСЯ?

Неділя, 7 червня 2009, 11:27

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що президент України має бути обраний всенародно, а досвід переговорів з БЮТ про створення широкої коаліції буде використано після президентських виборів.

Про це він сказав після відвідання Києво-Печерської Лаври агентству Інтерфакс, повідомляє прес-служба партії.

"У ході переговорів для мене стало очевидним, що навіть при готовності всіх учасників до серйозних компромісів, широка коаліція зіткнеться з низкою проблем, які швидко вирішити не вдасться", - сказав він.

"Наближення президентських виборів позбавляє сенсу створення нового уряду. Кількох місяців, які відділяють Україну від президентських виборів, просто не вистачило б, аби розпочати справді ефективну антикризову діяльність", - вважає Янукович.

Він сказав, що під час переговорів БЮТ і Партії регіонів "розглядався шлях внесення змін до Конституції, які передбачали вибори президента в парламенті і продовження на певний термін повноважень парламенту".

"Однак ці зміни в Конституцію треба було вносити дуже швидко. Це означало, що треба відмовитися від широкого їх обговорення в обстановці відкритості і прозорості. А такий шлях – це крок назад від демократії", - наголосив він.

"У мене нема наміру політизувати переговори чи їх провал для досягнення короткотермінових політичних дивідендів. Я повинен сказати, що переговори, які ми вели з партнерами, дали багато на перспективу. Пройдений шлях до об’єднання залишається нашим спільним надбанням", - сказав він.

"Це той безцінний вантаж, який ми беремо з собою, продовжуючи рух уперед. Ми обов’язково використаємо його. Це відбудеться одразу після президентських виборів", - зазначив Янукович.

Лідер Партії регіонів наголосив, що "обраний всенародним голосуванням лідер держави зможе об’єднати країну". "Це буде президент обраний народом, а не Верховною Радою", - заявив він.

"Я приймаю це рішення однозначно. Серце підказує мені – обрання президента всенародно на прямих виборах - це єдиний правильний вибір, на який слід зважитися. І я його роблю. І нехай Господь нам помагає", - додав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News