Екс-зятя Ющенка пограбували на мільйон

Вівторок, 9 червня 2009, 10:10

У ніч із суботи на неділю в Києві був скоєний напад на 34-річного підприємця Михайла Гончара, який був цивільним чоловіком дочки президента Віталіни Ющенко і батька внучки глави держави Ярини-Домініки.

Про це у вівторок пише газета "Сегодня" з посиланням на МВС.

Гончар повертався додому близько третьої години ночі один — охоронець відпросився у особистих справах. Увійшовши в під'їзд, Гончар помітив, що ліфт став підніматися нагору, на шостий поверх, де живе і він сам.

Оскільки Гончар знав, що сусіди були відсутні (на площадці лише дві квартири), Гончар насторожився і дочекавшись кабіни внизу, Михайло натиснув кнопку п'ятого поверху.

Залишивши ліфт, він побачив поверхом вище у своїх дверей трьох чоловіків у масках і кинувся бігти. Його наздогнали, збили з ніг, нанесли кілька ударів, від яких він знепритомнів, і вивезли в якусь лісопосадку, де вимагали назвати код (житло на сигналізації), забрали ключі від квартири і сейфа, залишили Гончара і, пригрозивши убити, якщо той звернеться в міліцію, знову відправилися на Городецького.

За місцем проживання жертви зникло понад 1,2 млн гривень, а також 40 імпортних годинників, вартість яких уточнюється, заявив міліції батько потерпілий Ігор Гончар, якому Михайло, що знаходився в шоковому стані, повідомив про те, що сталося, телефоном.

У даний момент Гончар-молодший госпіталізований. Заподіяні йому травми поки виключають спілкування з ним слідчих, які відпрацьовують кілька версій НП.

Згідно з однією з них, до історії причетний охоронець, який став "наводчиком" злочину. За іншою — за Гончаром давно стежили і чекали тільки зручного випадку (нападники, схоже, точно знали, що в ту ніч вдома у Гончара нікого не буде).

У столичному міліцейському головному управлінні підтвердили факт, уточнивши, що кримінальну справу, можливо, порушать за статтею грабіж.

"Говорити про конкретику рано — траплялося, бували й інсценування. Тож треба все добре вивчити", — сказали там.

Раніше в грудні 2006 року Гончар підозрювався в тому, що з вікна його квартири був обстріляний службовий кабінет депутата від Партії регіонів Юлії Ковальової.

Виникла версія про те, що стріляв він сам, знаходячись у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, однак слідство незабаром було припинено, і кримінальна справа закрита за відсутністю складу злочину.

Ющенко офіційно зрікся від родинних стосунків з Михайлом, заявивши, що родина президента "не має відношення до цієї людини".

Торік в епіцентрі іншого голосного скандалу опинився вже батько - Ігор Гончар, що очолював Департамент контролю за виробництвом і збутом спирту в ДПА України — його викрили в хабарі в $20 тис. Справа ще до кінця не розслідувана, хоча генпрокурор Олександр Медведько запевнив, що вона має судову перспективу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...