У Ющенка заговорили про дострокові вибори Ради

Четвер, 11 червня 2009, 21:21

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Раїса Богатирьова переконана у необхідності до президентських виборів провести дострокові парламентські вибори.

"Що стосується питання про наступного президента України, то він приховано від нас нецивілізованих політичною боротьбою та можливої нової реакцією виборців на кризу політичної влади в Україні", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Для виходу на нову траєкторію розвитку зі знаком "плюс" потрібно неминуче "перевантажити" владну політичну систему. Це можна зробити виключно шляхом дострокових виборів до парламенту, якому сьогодні довіряють лише близько 2% виборців і який є непереборним джерелом політичної корупції і нестабільності", - сказала Богатирьова.

"Звичайно ж, потрібно було б негайно змінити виборчу систему, яка перетворює законодавчий орган в корито, за яке під виглядом національних інтересів щодня б'ються представники українського бізнесу", - вважає секретар РНБО.

"Після цього на Всеукраїнському референдумі необхідно прийняти нову Конституцію одночасно з виборами президента. Між передчасними виборами до парламенту і виборами президента і конституційним референдумом правильно було б провести опитувальний референдум щодо моделі системи влади в Україні", - пояснила вона.

Разом з тим, за її словами, є ще цілий ланцюг інших, ще більш важливих проблем.

"Їх нам потрібно вирішувати негайно, на оперативному і стратегічному рівнях для посилення конкурентоспроможності українців в сучасних реаліях глобального світу. Будь-якою ціною нам важливо забезпечити високий рівень національної безпеки, яка є ключовим національним інтересом", - наголосила Богатирьова.

На думку секретаря РНБО, для цього потрібно терміново відмовитися від надмірної політизації дій уряду, яка вже призвела до втрати трьох ключових міністрів.

Але найбільш важливим, зазначає Богатирьова, є відкритість, чесність та прозорість дій влади і, у першу чергу, уряду.

"Ці якості і демонструє президент Ющенко. Ця обставина, як мені здається, і є єдиним способом отримати довіру виборців. Саме їм ухвалювати рішення щодо наступного лідера нації", - резюмувала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування