Суркіс натякає, що більше не може задобрювати Платіні, і просить працювати

Субота, 13 червня 2009, 17:38

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс закликає міста-претенденти на проведення Євро-2012 до 30 листопада виконати всі зобов`язання перед УЄФА щодо підготовки до проведення фінальних матчів Чемпіонату.

Про це він сказав у п`ятницю журналістам у Донецьку, повідомляє УНІАН.

"Я думаю, що ми втратили багато часу, безумовно, але тільки зараз, тільки за рахунок концентрації, консолідації зусиль, передусім, безумовно, людських, передусім, зусиль центральної влади та місцевої, регіональних об`єднань еліт і фінансових важелів, людських, я упевнений, ми зуміємо виконати всі ті зобов`язання і гарантії, які ми давали УЄФА", - сказав Суркіс.

Він нагадав, що в травні на засіданні Виконкому УЄФА в Бухаресті довелося переконувати інспекторів у тому, що Україна зможе підготуватися до Євро-2012.

"Відверто скажу вам, що мені вдалося це зробити в травні на засіданні Виконкому УЄФА і, ймовірно, востаннє, тому що довіра високого журі УЄФА, моїх колег – членів Виконкому, безумовно, не безкінечна, - пояснив Суркіс.

"Вони нам дали останнє попередження (вирішити питання організації Євро-2012 до 30 листопада 2009 року), і до 30 листопада, я переконаний, що, отримавши певну матрицю, за якою ми повинні рухатися, до цього терміну ми впораємося з усім не тільки на папері, а й у реальному житті, будучи при цьому реалістами та прагматиками".

Суркіс додав, що особисто він "усіма силами, усіма своїми можливостями, як і раніше, захищатиме статус і паритетність проведення цих змагань в Україні".

"Я собі не уявляю, як країна розвиватиметься далі, якщо не буде дотримана паритетність у турнірі, тобто дзеркальне подання 4 на 4 (по 4 міста від Польщі та України, що приймають чемпіонат ), або якщо взагалі наша країна не зуміє виконати свої зобов`язання перед УЄФА й не отримає фінальний матч. Тобто ми беремо по максимуму, мінімум мене особисто не влаштовує", - заявив президент ФФУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування