ПР: оприлюднена Конституція "ширки" - один з варіантів

Неділя, 14 червня 2009, 14:05

Проект змін до Конституції, оприлюднений у засобах масової інформації під авторством БЮТ і Партії регіонів, не був кінцевим і був одним з варіантів майбутнього законопроекту.

Про це заявив перший віце-спікер парламенту Олександр Лавринович (Партія регіонів) в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у неділю.

"Це один з проміжних варіантів, які були під час обговорення, але це не остаточний варіант на узгодження", - сказав він.

За словами Лавриновича, учасники консультацій працювали над проектом документа, який півтора роки тому внесла Юлія Тимошенко.

У той же час він відзначив, що у Партії регіонів була своя позиція щодо змін до Конституції.

Віце-спікер нагадав, що відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді в липні 2008 року. "Після зупинки першого етапу двосторонніх консультацій ми вважали за необхідне виробити свою позицію в цьому питанні публічної", - зазначив Лавринович.

"Зрозуміло, що треба було шукати спільні точки дотику. Оскільки без Партії регіонів і без БЮТ неможливо мати 300 голосів для того, щоб щось змінювати в Основному законі", - підкреслив Лавринович.

Відповідаючи на питання про ініціативу обрання президента в парламенті, Лавринович припустив: "Це було зроблено для того, щоб зберегти за собою посаду прем'єр-міністра зі значно розширеними повноваженнями до 2015 року. Так як вона (Тимошенко) пропонувала спочатку".

Крім того, перший віце-спікер нагадав про заяву Тимошенко на засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи у квітні 2008 року про необхідність введення парламентської форми правління в Україні. За його словами, така форма правління передбачає обрання президента в парламенті.

Лавринович також висловив жаль у зв'язку з тим, що після припинення консультацій одна із сторін намагається використовувати спільну роботу "для того, щоб виправдатися або зробити неправдиве звинувачення".

"Треба мати добру волю на пошук спільних точок дотику для вирішення проблем. Але робити це більш відкрито, щоб ми не шукали сьогодні когось винуватого", - сказав він.

"Треба чітко й чесно говорити, що ми працювали спільно і свої власні пропозиції, навіть якщо вони комусь не подобалися, не переписувати на своїх опонентів", - констатував Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...