БЮТ "відмазується" від виділення грошей на утримання депутатів

Понеділок, 15 червня 2009, 18:50

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не була ініціатором збільшення фінансування Верховної Ради.

Про це заявив депутат від БЮТ Олег Ляшко на прес-конференції в понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він стверджує, що таке рішення було прийнято лідерами фракцій.

"Ні Ляшко, ні БЮТ не були ініціаторами внесення змін до законопроекту про внесення змін до закону про бюджет в частині збільшення фінансування Верховної Ради...Твердження про те, що Ляшко з власної ініціативи запропонував внести ці витрати (фінансування Верховної Ради) не відповідає дійсності", - сказав депутат.

Він пояснив, що 3 червня парламенту для розгляду був запропонований урядовий законопроект про внесення змін до закону про держбюджет, у якому, зокрема, передбачалися витрати на інсулін, на водовідведення у Львові, на реконструкцію Шевченківського музею.

Разом з тим, як зазначив Ляшко, у такому варіанті законопроект не стали ставити на голосування і після наради керівників фракцій у спікера Верховної Ради, прийшли до рішення поставити на голосування цей законопроект, внісши при цьому витрати на фінансування Верховної Ради в сумі 97 млн. грн., зокрема 20 з них - на придбання житла народним депутатам.

"Я виступив категорично проти цього і сказав, що не буду після цього візувати цей проект (як заступник голови бюджетного комітету)", - зазначив Ляшко.

При цьому він підкреслив, що був вибір або взагалі не голосувати за цей законопроект "і тоді люди б не отримали інсуліну, Львів - водовідведення, і не було б грошей на реконструкцію Шевченківського музею".

За словами парламентарія, позиція уряду з приводу цього закону - "накласти вето на цей закон". "Ми проти підписання цього закону...я так думаю, що президент буде ініціювати виключення пунктів, які стосуються фінансування Верховної Ради", - додав він.

Ляшко також припустив, що, можливо, Партія регіонів сама була зацікавлена в тому, щоб внести до законопроекту пункт про збільшення фінансування Верховної Ради.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи можна це розцінювати так, як ніби Ляшка, який оприлюднив ці зміни в законопроект, "підставили", депутат сказав: "Можна вважати, що так".

Відповідаючи на запитання про те, чому ж БЮТ голосував за цей закон, депутат підкреслив: "У нас не було вибору".

Разом з тим, він висловив надію, що внаслідок уваги преси, а також шуму навколо цього питання "вони (депутати) будуть змушені проголосувати за цей закон в цілому, але без витрат на Верховну Раду (після ветування закону президентом)".

"БЮТ ніколи не виступав за те, щоб фінансувати витрати депутатів", - резюмував Ляшко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування