БЮТ веде переговори, щоб позбутися Ющенка до кінця року

Середа, 17 червня 2009, 18:38

Народні депутати від БЮТ ведуть переговори в парламенті про призначення дати президентських виборів на листопад 2009 року.

Про це заявив у середу в Донецьку на прес-конференції депутат від БЮТ Володимир Скубенко, повідомляє УНІАН.

"Зараз з багатьма силами в парламенті ми домовляємося про те, щоб прийняти як варіант – листопад (дата президентських виборів), щоб встигнути все-таки до кінця цього року провести президентські вибори", - сказав Скубенко.

Він пояснив такий вибір необхідністю вчасно сформувати державний бюджет наступного року.

"Нам же потрібно ще встигнути прийняти бюджет-2010, оскільки рік буде важкий, і якщо не буде прийнято бюджет 2010 року, то січень почнеться з однією дванадцятою (частиною) бюджету попереднього, а була вже інфляція. і це загрожує проблемами, зокрема, у соціальній сфері", - сказав депутат.

Також Скубенко вважає, що в разі призначення дати президентських виборів на 17 січня 2010 року інавгурація нового президента може відбутися тільки в травні.

"Питання доволі складно сьогодні стоїть. Повноваження президента тривають 5 років, президентські вибори проходять у два тури, і якщо ми почнемо вибори 17 січня, то через місяць тільки закінчимо підбивати підсумки", - зазначив депутат.

"Після підбивання підсумків – ще два тижні на оголошення, потім оголошення другого туру, оголошення результатів, перерахунок голосів, рішення суду тощо, і інавгурація – вже в травні місяці", - сказав він.

Таким чином, за словами Скубенка, "до травня місяця у нас не буде президента, а не буде президента - не буде далі вертикалі влади, а це голови ОДА, це все управління на місцях".

Депутат вважає, що в ідеалі вибори потрібно було б провести в жовтні, "гарантуючи, що інавгурація буде 17 січня, і ані на один день повноваження президента ми не скоротимо".

"Хочемо все-таки зробити вибори в листопаді. Питання в тому, щоб все встигнути цього року, от і все... Адже повноваження президента з початком виборів не скасовуються", - підсумував Скубенко.

Крім того, депутат заявив, що у лавах БЮТ немає жодного розколу.

Скубенко наголосив, що у фракції БЮТ встановлено доволі демократичні відносини, "кожен має право на якісь свої погляди, це цілком нормально в нашій політичній дискусії", але розколу немає.

"У нас у фракції, коли відбувається засідання фракції, тривають вони в нас по кілька годин, по 5, по 6 годин, всі ми висловлюємо достатньо вільно свої думки, і лідерові це висловлюється, і членам уряду", - пояснив Скубенко.

Він зазначив, що часто у фракції критикують роботу окремих членів уряду, дають їм відповідну оцінку.

"У нас достатньо жорсткі відносини з багатьма міністрами, ми регулярно заслуховуємо їхні звіти, вони отримують найбільш відверті оцінки", - сказав депутат.

"І ми самі приймаємо рішення про відкликання міністрів, не завжди це вдається, тому що сьогодні коаліція така хистка, що прибрати міністра ми можемо, а нового призначити – ні", - сказав депутат, додавши, що "тому доводиться шукати якимось чином компроміс, балансувати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування