Вінський взагалі не мав бути міністром транспорту – Турчинов

Середа, 17 червня 2009, 21:05

Йосипа Вінського було висунуто на посаду міністра транспорту за півгодини до голосування за призначення уряду.

Про це заявив перший віце-премєр Олександр Турчинов в ефірі Шустер Life.

"Вінський увійшов в нашу політичну команду в досить складних умовах. Разом з нашими депутатами він поклав мандат, що стало підставою для дострокових парламентських виборів", - розповів він.

"В той же час, коли формувався уряд, то у Вінського планувалася посада, пов’язана з регіональною політикою. Або міністром з регіональної політики, або віце-прем'єром який би вів саме питання регіонів, те що йому притаманне", - сказав перший віце-прем'єр.

"Ви пам’ятаєте, як складно формувався уряд. Дуже важко. Ми проголосували уряд одним голосом. Вийшло так, що в останній момент кандидат на посаду міністра транспорту відмовився", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що "нам треба було оперативно, буквально за півгодини до голосування приймати рішення, і, провівши оперативну нараду, було прийнято політичне рішення і Вінського ми висунули на цю посаду".

Турчинов вважає, що "після відставки Вінського дуже багато чинних працівників, і екс-працівників, які працювали в Мінтрансі самі розкажуть правду про пана Вінського, його оточення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування