Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Член БЮТ про вбивство в Кіровоградській області: "Я діяв би так само"

Понеділок, 22 червня 2009, 18:11

Член фракції БЮТ Віктор Лозинський стверджує, що 16 червня під час сутички поблизу смт. Голованівськ Кіровоградської області був тверезий і зброї при собі не мав.

На прес-конференції в Кіровограді депутат спростував інформацію про те, що нібито в той вечір його в компанії районного прокурора та начальника райвідділу міліції бачили в одному з барів, одягненим у камуфляжну форму з рушницею.

Лозинський підтвердив, що у його користуванні є нарізна зброя, але в той вечір він, за словами депутата, не брав її з собою. "Потім я добровільно віддав її міліції для проведення експертизи", - розповів депутат.

Водночас він заявив, що застосування зброї проти нападника в даній ситуації було б виправданим і правомірним, оскільки загиблий, за словами депутата, перший почав стріляти в їхній бік, повідомляє УНІАН.

Депутат розповів, що він разом із Голованівським районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським, проїжджаючи повз поле, побачили чоловіка, який "поводився підозріло, нервово озирався".

Лозинський вийшов з машини і спитав у чоловіка "Ти хто?". У відповідь той вихопив пістолет і вистрілив у їхній бік, розповів депутат.

За словами Лозинського, начальник райвідділу міліції залишився викликати наряд, а депутат і прокурор на машині почали переслідувати нападника. Наздогнавши його, вони вискочили з машини і повалили на землю.

"Я тримав праву руку нападника, прокурор – ліву. Боротьба точилася, приблизно, півтори хвилини. За цей час було зроблено кілько пострілів з пістолета. Після цього мною пістолет був вирваний з рук Олійника і відкинутий в сторону", - розповів Лозинський.

"Далі нападник вихопив ніж і завдав мені та прокурору різані рани кисті руки і передпліч. Після цього у нас спрацював інстинкт відпустити. Ми відбігли, приблизно, на 5 метрів, і побачили, що незнайомець вихопив другий пістолет. Після цього ми, природно, розгубилися, і заскочили в машину", - додав він.

За словами депутата, "слідчо-оперативна група прибула за 7-8 хвилин, озброєна і в бронежилетах". "Четверо правоохоронців оточили чоловіка, який ховався за деревом, і хвилин 20 вели переговори, переконуючи здатись. За цей час нападник зробив кілька пострілів, але нас уже на місці події не було", - додав він.

Лозинський повідомив, що "обеззброїв нападника особисто начальник райвідділу міліції Ковальський, отримавши при цьому рану ножем, на Олійника надягли наручники, і побачивши, що у нього ноги в крові, викликали швидку допомогу". Чоловіка госпіталізували в райлікарню, де через деякий час він помер.

Депутат розповів, що учасники інциденту протягом години здали аналізи, які засвідчили відсутність алкоголю крові, а наступні три дні брали участь у слідчих діях, відтворенні подій. На переконання Лозинського, якби він не був народним депутатом, "ця історія не варта була б виїденого яйця і заглухла б на рівні райвідділу".

"Я не заперечую, що у мене є вороги, хтось хоче використати випадок із загибеллю чоловіка проти мене. Проте я діяв лише з метою зупинити, затримати нападника. 98% інших людей сіли б в машину і втекли. Але нардеп – не мішок з половою, в який можна стріляти. У мене достатня фізична підготовка, щоб зуміти дати відсіч... Якщо б ситуація повторилась у подальшому, я діяв би так само", - підкреслив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування