"Регіони" пропонують відправити Вакарчука у відставку

Вівторок, 23 червня 2009, 10:15
Партія регіонів внесла постанову про звільнення міністра освіти і науки Івана Вакарчука.

Член фракції "Регіонів" Дмитро Табачник у своїй заяві звинуватив Вакарчука у цілеспрямованому руйнуванні системи освіти і науки.

"Діяльність міністра деінтелектуалізації України Вакарчука вже найближчим часом матиме катастрофічні наслідки для майбутнього України", - заявив Табачник.

"Мине кілька років і, завдяки тотальній руйнації освіти, ми втратимо професійні кадри в усіх галузях науки, техніки і промисловості", - додав він.

Фактично, пояснив Табачник, мова йде "про цілеспрямоване знищення освіти і інтелігенції як класу і навіть умов для його відтворення".

"Другий рік поспіль за наказом Вакарчука відбувається антигуманний і непрофесійний експеримент над мільйонами учнів, їхніми батьками, викладачами і вчителями. Мова йде про тестування, коли політичний фарс підноситься до рівня реформування освіти", – заявив депутат.

"Чого вартий тільки обов’язковий мовний тест, що закрив доступ до вузів майже кожному 10 випускнику цього року, зокрема блискучим знавцям фізики, математики, хімії. Таких лише цього року майже 40 тисяч. Переважно це зламані долі дітей з Півдня і Сходу України", - додав він.

"Ми не маємо права мовчати, що тестування, як воно нав’язано міністерством, руйнує освіту, суперечить Конституції, брутально порушує закони і права людини", - заявив Табачник.

"Вакарчук взагалі не має морального права бути членом уряду. За весь час перебування в уряді він демонстративно півтора роки не оголошує конкурс на посаду ректора Львівського університету, зберігаючи її за собою на випадок звільнення", - додав він.

"Така людина не має права керувати освітою і калічити долі майбутніх поколінь", - заявив депутат.

"Сьогодні ми вносимо постанову про відставку міністра освіти, непрофесіонала Вакарчука", - додав Табачник.

Після виступів депутатів голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував о 12 годині на погоджувальній раді обговорити кадрові пропозиції і проекти рішень, які можуть бути запропоновані парламенту на 12.30.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News