У БЮТ пояснили, як Ющенку залишитись довічним президентом

Вівторок, 23 червня 2009, 13:59

Член фракції БЮТ Сергій Міщенко стверджує, що якщо президент Віктор Ющенко оскаржить дату виборів 17 січня 2010 року в Конституційному Суді, то він зможе залишитися президентом на невизначений термін.

Про це він сказав, коментуючи результати голосування за відповідну постанову про призначення дати президентських виборів у вівторок.

За словами Міщенка, під час розгляду КС останнього на часі подання президента щодо конституційності дати виборів 25 жовтня 2009 року "судді КС у приватних розмовах схилялися до того, що конституційною є дата 27 грудня 2009 року".

"І тому якщо хтось - чи 45 депутатів, чи президент - на початку чи в середині президентської кампанії зробить подання до КС, цю дату (17 січня 2010 року) можуть визнати неконституційною і тоді в нас взагалі президентських виборів не буде", - заявив депутат.

"Тому що для того, щоб вони розпочалися (вибори), треба внести зміни до Конституції, а для цього треба дві сесії. І тому дай Бог, щоб ніхто не вніс до КС це подання", - додав Міщенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...