Односельці називають загибель на Кіровоградщині "полюванням на людину"

Вівторок, 23 червня 2009, 15:33

Односельці загиблого Валерія Олійника в Кіровоградській області, у можливій причетності до вбивства якого підозрюють члена БЮТ Віктора Лозинського, називають інцидент "полюванням на живу людину".

Про це пише газета "Сегодня", чиї кореспонденти поспілкувалися з місцевими жителями села Грушки. Там у понеділок повинні були ховати загиблого Олійника, однак в останній момент поховання скасували – тіло забрали на експертизу до Києва.

"Того вечора Валера пішов у сусіднє село. При собі в нього нічого не було, окрім куртки. Про його смерть я довідалася наступного дня", - розповіла мати загиблого Любов Олійник.

"До мене приїхали троє міцних чоловіків на великому чорному джипі. Вони показали мені наган і запитували, чи не Валерин цей пістолет. Але він був тихий і замкнутий! Жив з того, що копав людям городи. Звідки в нього могли бути пістолети? Ці люди мені дали двісті гривень і поїхали", - мати загиблого вважає, що приїжджали "люди від депутата".

Крім того, інший житель села Олексій розповів: "Ми після трагедії кілька разів ходили на місце, де всі сталося. Лозинський каже, що вони з машини побачили підозрілу людину в лісопосадці й гукнули її, а той, мовляв, вистрілив".

"Але подивіться: від дороги, де їхав депутат із друзями, до тієї посадки, де йшов Валера, метрів триста. Це ж як голосно кричати треба було?", - розмірковує він.

Чоловік упевнений, що усе було інакше. За лісом починаються мисливські угіддя Лозинського. "Побачили мужика, що бродить поруч з його землею. Лозинського тут усі хазяїном називають... От і вирішила компанія, напевно, провчити нахабу, поганяти по полю, як зайця", - продовжує житель Грушок.

Розповів чоловік і про те, що "в його селі ні для кого не секрет, що ввечері напередодні трагедії з десяток людей бачили Лозинського з начальником міліції і прокурором і ще кількома місцевими в сільському барі, де вони нібито довго пили і про щось розмовляли".

У райлікарні, куди, за версією нардепа, доставили живого, дещо пом'ятого порушника, газеті заявили, що "вночі з вівторка на середу їм доставили труп".

"Мертвий чоловік був у наручниках, на його тілі ми нарахували дев'ять вогнепальних поранень, при цьому - відкритий перелом ноги, поламані ребра і ключиця. Тільки благаю, не пишіть мого прізвища!", - попросив один зі співробітників Голованівської райлікарні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування