Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнення судна із загиблим моряком обійшлося в 1,3 мільйони

Вівторок, 23 червня 2009, 16:11

За звільнення судна "Marathon" з українцями на борту піратам передали суму в розмірі 1,3 млн. дол., заявив на брифінгу у вівторок голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

За його словами, гроші виділив судновласник, і в понеділок близько 17.00 вони були скинуті з літака на судно, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Маломуж додав, що до пізнього вечора понеділка пірати перераховували гроші. "О 1.15 за київським часом останній пірат залишив судно", - сказав він.

За словами голови СЗР, у п'ятницю-суботу "Marathon" прибуде в найближчий порт, після чого моряки літаком відправляться в Україну.

Разом з тим, Маломуж підтвердив інформацію про загибель українського моряка Сергія Вартенкова. Про його смерть стало відомо тільки після того, як сомалійські пірати звільнили судно 23 червня.

За словами голови СЗР, Вартенков - зварник на судні - загинув під час захоплення судна "Marathon" 7 травня. Крім того, одержав поранення кок.

Члени екіпажу не розголошували цю інформацію під час їхнього спілкування з родичами, а також про це не говорили судновласнику в зв'язку із забороною з боку піратів.

На даний момент на судно передані додаткові ліки. Служба зовнішньої розвідки контролює процес пересування. "Ситуація серед членів екіпажу важка в зв'язку з загибеллю одного з їхніх побратимів", - констатував Маломуж.

У свою чергу президент Віктор Ющенко доручив МЗС і компетентним органам України вжити всі необхідні заходи для надання допомоги екіпажу судна і направлення його в найкоротший термін додому, а Кабінету міністрів - надати матеріальну допомогу родині загиблого моряка і потерпілим членам екіпажу.

Як відомо, судно було захоплено 7 травня. Усього в екіпаж судна входили 8 українських моряків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...