Янукович дасть депутатам ніч переспати, а потім буде блокувати

Четвер, 25 червня 2009, 14:07

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що його політична сила блокуватиме роботу Верховної Ради України, доки парламент не ухвалить закон про внесення змін до державного бюджету на 2009 рік щодо збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

Про це він заявив у четвер під час робочої поїздки у Запоріжжя.

"Ми ініціювали цей закон. Вважаємо, що у період кризи необхідно соціально захищати населення", - сказав Янукович, повідомляє УНІАН.

Оцінюючи реальну економічну ситуацію в Україні, він зауважив, що інфляція і підвищення цін призвели до "крайньої бідності соціально незахищених верств населення".

Як наголосив лідер Партії регіонів, сьогодні боротьба з бідністю є головним завданням, яке має стати пріоритетним для кожної політичної сили, кожного політика. Тому, за його словами, його політична сила поставила це питання дуже жорстко.

"Збільшення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати – це ми повинні вирішити вже на цій сесії", - наголосив Янукович.

У зв’язку з цим він висловив упевненість, що "ті фракції, які не голосували за цей законопроект у першому читанні, сьогодні пересплять ніч, бо думають, і завтра ми їх будемо переконувати".

"Якщо не зможемо переконати, ми не дамо взагалі парламенту працювати, доки не буде прийнятий цей закон", - наголосив Янукович.

25 червня. Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (щодо розмірів прожиткового мінімуму та розміру мінімальної заробітної плати).
Не голосувала в повному складі фракція БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування