У Європі обговорюють газові проблеми України

Понеділок, 29 червня 2009, 11:43

У Брюсселі проходить "технічна дискусія" Європейської комісії з міжнародними фінансовими інституціями, "Газпромом" і "Нафтогазом" з питання поставок російського газу через Україну в ЄС.

Дискусія відбудеться у рамках шести пленарних засідань, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У першій половині дня обговорення "газового питання" пройде виключно за участю європейської сторони - у першому засіданні заявлені представники Європейської комісії та міжнародних фінансових інституцій.

В цій частині дискусії до розгляду також включено питання гарантій поставок газу - фінансування, потреби для проведення технічної верифікації і заходи, необхідні для реформування сектора.

Після цього - за участю представників європейської газової промисловості розпочнеться друге засідання.

У другій половині дня пройдуть: дискусія між Європейською комісією, МФІ і українською стороною після якої пройде зустріч в аналогічному форматі, тільки з представниками російської сторони.

Відразу ж після цього обговорення відбудеться за участю всіх залучених сторін - ЄК, МФІ, українськими і російськими представниками. Завершить обговорення питання ще один брифінг з представниками європейської газової індустрії.

Напередодні засідання джерело в Єврокомісії повідомило, що по завершенні заходу не передбачається прийняття остаточного рішення, так як в ЄК вважають за необхідне направити в Україну технічну та фінансову місії для перевірки газових сховищ і оцінки необхідних фінансових обсягів.

"Зустріч не призведе до чарівного вирішення до вечора понеділка. Це перша серед ряду зустрічей. Ми також повинні направити в Україну місію експертів - технічних і фінансових", - сказав він.

"Тому зараз я не можу передбачити, коли саме ми зможемо отримати рішення, якщо воно необхідне. Без перевірки обсягів не буде ніякого рішення. Була досягнута домовленість, що така перевірка буде проведена на найвищому рівні в Україні. Тобто з цим не буде жодних проблем ", - зазначило джерело в Єврокомісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування