Литвин пропонує прийняти "новацію" януковичів у пакеті з новим Пинзеником

Вівторок, 7 липня 2009, 14:25

Спікер Володимир Литвин погоджується з ультиматумом Партії регіонів щодо ухвалення закону про підвищення прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат і пенсій у разі, якщо це рішення прийматиметься у "пакеті" разом з призначенням міністра фінансів.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок.

"Я пропонував: якщо така новація є (підвищення прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат і пенсій), у пакеті проголосувати і призначити міністра фінансів. Хай він виконує цей закон", - сказав Литвин.

При цьому він зазначив, що ситуація, яка виникла у Верховній Раді, нагадує 2004 рік, коли уряд Віктора Януковича перед виборами роздав доплати до пенсій.

"Сьогодні є стрімке бажання чи то на вибори зводити, чи то все заблокувати до завершення президентської кампанії. Це мені нагадує 2004 рік. Тоді була запропонована така новація – щоб Верховна Рада не працювала до завершення президентської кампанії. І ви прекрасно знаєте, що тоді робилося, щоб не було кворуму у Верховній Раді. Ті винаходи, які були тоді, переносяться на сьогодні", - сказав Литвин.

"Тоді була новація – доплатити до пенсій людям. Тоді доплачували пенсії, це було сприятливо сприйнято серед пенсіонерів. Зараз є намагання ощасливити, але в інший спосіб", - додав він.

При цьому, за словами Литвина, лише зараз у ініціаторів цих "новацій" почалося "прозріння, що запропонували і що очікує власників підприємств у зв’язку з тим, що вони будуть зобов’язані підвищити заробітну плату".

"Я їм даю шанс і пропозицію красиво вийти з ситуації – поставити хоч завтра цей закон на голосування. Незалежно від результатів голосування, кожен матиме право розказати, що він з цього приводу думає... Якщо буде блокуватися і продовжуватися той абсурд, у мене немає жодних застережень – хай блокують, скільки хочуть", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування