Луценко не хоче оприлюднювати німецьку "неправду" про його бійку

Вівторок, 7 липня 2009, 14:50

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відмовляється надавати згоду на оприлюднення матеріалів розслідування німецькою стороною інциденту за його участі в аеропорту Франкфурта.

Такий висновок можна зробити з його відповіді депутатам на засіданні ТСК щодо розслідування обставин цього інциденту, яке відбулося у вівторок.

Протягом засідання члени комісії щонайменше тричі ставили міністру відповідне запитання і просили надати такий дозвіл для того, щоб впродовж розслідування користуватися інформацією від іншої сторони, а не лише свідченнями міністра.

Натомість Луценко попросив депутатів "не перетворювати суд над усіма у судовий процес над діями прокурора землі Гессен".

"У вас на руках відповідь прокуратури землі Гессен, де написано про відмову у провадженні кримінальної справи. Я вважаю, що саме цим фактом має користуватися українська громадськість", - підкреслив він.

"Я не думаю, що справа українських депутатів вивчати об’єктивність німецького прокурора. Крім того, на скільки я знаю, з юридичної точки зору не можуть бути допущені до обговорення матеріали, які не були предметом дослідження ні в суді, ні навіть на стадії досудового слідства", - сказав Луценко.

"Справа в тому, що ні у мене, ні в мого сина, ні в членів делегації, ніяких пояснень не брали. Тому будь-які матеріали, які знаходилися на розгляді прокурора землі Гессен, є однобокими. Про що він стверджує мені у своєму листі", - сказав він.

Водночас Луценко заявив, що не має наміру оскаржувати у суді інформацію газети "Більд" щодо того, що під час інциденту він був у стані алкогольного сп’яніння, оскільки як "пояснив адвокат", за німецьким законодавством, "будь-яка кількість вжитого алкоголю трактується як наявність алкоголю".

"Оскільки я і члени делегації, за винятком мого сина, випили по кухлю пива, я таких позовів не подавав", - зазначив Луценко.

Водночас член ТСК Володимир Ар'єв пояснив причини неможливості оскарження міністром матеріалів газети Більд, оскільки згідно з німецьким законодавством, у суді не може бути оскаржена інформація, подана журналістом з посиланням на джерело.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...