Азаров не знає, з чого БЮТ взяв, що їхня вимога коштує 48 мільярдів

Середа, 8 липня 2009, 11:43

Партія регіонів підготувала до другого читання законопроект про підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

Про це на брифінгу в середу заявив співголова робочої групи з розробки відповідного закону "регіонал" Микола Азаров.

"Учора велика група наших фахівців розробила законопроект до другого читання. У ньому передбачається конкретне джерело фінансування усіх соціальних виплат і пенсій. Він оформлений, і тепер справа за тим, щоб за нього проголосувати і розблокувати трибуну", - сказав він.

За словами Азарова, на підняття прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат і пенсій в документі закладена сума у 15,6 мільярдів гривень.

При цьому він підкреслив, що в бюджеті є джерела для фінансування цього підняття соціальних стандартів.

"Безпосередні джерела прораховані в сумі 15,6 мільярдів. Але непрямі джерела полягають в тому, що збільшені зарплати безпосередньо сприяють наповненню пенсійного фонду. 15% від зарплати йде на наповнення місцевих бюджетів, тобто формує ту частину, з якої і виплачується підвищена зарплата" , - сказав Азаров.

"Прямі та непрямі джерела, включаючи збільшення ПДВ, складають більше 25 мільярдів. Цієї суми більш ніж достатньо, щоб вирішити цю проблему", - додав він.

Коментуючи заяву співголови групи з розробки закону про підняття соціальних стандартів Олега Ляшка про те, що на фінансування потрібно 48, а не 15,6 мільярдів гривень, Азаров сказав:

"Звідки ця цифра - запитайте в уряду. Я не знаю, звідки вони беруть цифри".

При цьому Азаров пояснив, що весь фонд оплати праці бюджетних організацій на півроку становить 45, 5 мільярдів.

"Так ми що пропонуємо зарплату в два рази збільшити? Ні. Так може бути сума в 48 мільярдів? Ні", - сказав він.

Азаров також зазначив, що Партії регіонів і представникам коаліції поки не вдалося домовитися щодо ухвалення цього документа.

"Весь вчорашній день пройшов у безплідних переговорах. Ми нічого конструктивного не побачили і вважаємо, що уряд зацікавлений у такій неконструктивній роботі", - сказав він.

При цьому Азаров підкреслив, що представники коаліції не висунули свої пропозиції з розробки даного закону, а лише критикують проект Партії регіонів.

"На засіданнях робочої групи і на погоджувальних радах у Литвина я втомився говорити: покладіть свої розрахунки. Якщо ви будете продовжувати відстоювати ту позицію, що ви нічого розглядати не будете, розмови не виходить", - сказав він.

"У нас є законопроект, який ми підготували до другого читання, нехай знаходять помилки, недоліки, нехай пропонують свій варіант. Але на відміну від нас вони нічого не дають, крім голого заперечення. Як можна домовитися?", - додав Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...