Богословська хоче провести "повну інвентаризацію" татар

Субота, 11 липня 2009, 18:14

Депутат Інна Богословська, яка має намір балотуватися в президенти, пропонує на деякий час припинити процес повернення кримських татар до Криму для розв’язання існуючих проблем цього й інших народів.

Про це вона заявила в суботу на прес-конференції в Сімферополі.

"Давайте приймемо чесне рішення, що ми, умовно, на три роки припиняємо репатріацію, і за ці три роки наводиться порядок", - заявила вона.

Богословська висловилась за "повну інвентаризацію реального кримськотатарського населення в Україні".

"Ми не знаємо ні чисельності, ні ареалу проживання, ні умов, в яких живуть ці люди, ні того, що держава зробила для них і чого не зробила", – сказала Богословська.

Вона наголосила, що якщо проблеми не вирішувати, то вони нагромаджуватимуться і, зрештою, призведуть до вибуху ситуації в Криму.

"Замість того, щоб розв’язувати проблему, ми їх нагромаджуємо, посилюємо, і з тих проблем, які нормально, елементарно можуть бути розв’язані, ми створюємо конфліктне поле, яке зрештою вибухне", – заявила депутат.

Богословська додала, що влада України має захищати права і розв’язувати проблеми не тільки кримських татар, а й жителів автономії інших національностей.

"Якщо тоді (у 1944 році) кримських татар звідси виселили і людьми не вважали, то зараз не мають за людей решту всієї частини населення, намагаючись розв’язати проблему окремо взятої групи. Так не можна! Треба вирішувати всі проблеми разом", – наголосила вона.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування