Янукович передумав? Раду знову погрожують заблокувати

Вівторок, 14 липня 2009, 13:00

Фракція Партії регіонів продовжить блокувати роботу парламенту, доки першим питанням Верховна Рада не розгляне зміни до закону про держбюджет на 2009 рік щодо підвищення прожиткового мінімуму та розміру мінімальної заробітної плати.

Про це заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович у вівторок під час робочої поїздки до Дніпропетровська, повідомляє УНІАН.

"У нас немає іншого шляху. Однозначним пріоритетом для нас є питання життя людей, наших виборців", - пояснив він позицію партії.

Водночас Янукович висловив думку, що запропоновані фракцією Блоку Юлії Тимошенко для розгляду на позачерговому засіданні ВР 14 липня законопроекти щодо фінансування програми підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а також щодо рефінансування банків, необхідно доопрацювати.

"Вважаю ці закони – щодо підготовки до Євро-2012 та щодо рефінансування банків - необхідно приймати у першому читанні. Але їх необхідно доопрацювати", - сказав Янукович.

Разом із тим він критично висловився про стан виконання програми підготовки до Євро-2012, адже, за його словами, із 7 млрд. грн., передбачених на ці цілі у держбюджеті, освоєно лише 10% коштів.

Крім того, лідер Партії регіонів зазначив, що питання рефінансування банків необхідно розглядати лише за умови надання урядом всебічної інформації про умови та напрямки використання кредиту Міжнародного валютного фонду.

Говорячи про перспективи остаточного ухвалення запланованих на вівторок у порядку денному роботи ВР змін до закону про вибори президента, Янукович зазначив, що при ухвалені цього законопроекту повинні бути враховані зауваження і пропозиції усіх політичних сил, які планують брати участь у президентських перегонах.

Як відомо, раніше прес-служба Партії регіонів розповсюдила заяву Януковича про готовність "регіоналів" підтримати заплановані на вівторок до розгляду у парламенті законопроекти заради ефективної і злагодженої роботи Верховної Ради.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...