У Ющенка очікують, що за Одеський припортовий дадуть десь 6 мільярдів

Четвер, 16 липня 2009, 22:46

Ціна на Одеський припортовий завод у процесі торгів може зрости у півтора рази.

Про це заявив керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський в ефірі 5 каналу.

Він зазначив, що стартова ціна підприємства складає 4 мільярди гривень.

"За нашою інформацією, інтерес до цього підприємства дуже великий, тому я не можу говорити, за яку ціну його можуть продати, але ми очікуємо, що вона може зрости у процесі торгів десь у півтора рази", - зазначив Жуковський.

Він зазначив, що президент був змушений погодитися на продаж ОПЗ для того, щоб "виправити ситуацію і дозволити у подальшому мати кошти у бюджеті для фінансування важливих соціальних видатків".

"Президент був проти не стільки приватизації конкретного підприємства, скільки процедури, способу, у який це намагалися зробити", - заявив представник секретаріату.

Коментуючи зауваження, що президент Віктор Ющенко виступав проти продажу ОПЗ разом з трубопроводом, який є частиною цього підприємства, Жуковський сказав: "У процесі купівлі майбутній покупець відмовляється від свого права встановити самостійно ціну на здійснення транзиту цим трубопроводом".

Він наголосив, що ціна має бути погоджена Кабміном. "Таким чином монополізація не відбувається. Держава залишає за собою повний контроль над транзитом", - зазначив Жуковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...