Пукач не називав замовників вбивства Гонгадзе - адвокат

Четвер, 23 липня 2009, 21:56

Колишній генерал-лейтенант Олексій Пукач, затриманий правоохоронними органами, не називав слідству замовників вбивства Георгія Гонгадзе і не повідомляв, де знаходиться голова убитого журналіста.

Про це заявив його адвокат Сергій Осика в ефірі 5 каналу, посилаючись на слова самого Пукача, з яким він зустрівся у четвер.

Адвокат заявив, що двічі запитав у Пукача, чи називав він замовників вбивства журналіста, посилаючись на заяви правоохоронців, на що колишній генерал-лейтенант відповів: "Я такої інформації не давав і вона не відповідає дійсності".

За словами Осики, він запитав, чи має намір Пукач давати таку інформацію, на що він відповів: "Ні", при цьому додавши: "Поки".

Як відомо, раніше заступник голови СБУ Василь Грицак заявив, що Пукач назвав замовників вбивства Гонгадзе і обіцяє показати місце, де знаходиться голова журналіста.

За словами адвоката, "прокуратура застосовувала всі методи для того, щоб у перші дні зафіксувати якісь свідчення Пукача".

"Для цього вони надали йому безкоштовного адвоката. Він погодився з цим і якісь показання вони дали з цим адвокатом", - заявив Осика.

Також, посилаючись на слова Пукача, адвокат зазначив, що його підзахисний "ніколи не хотів виїжджати за кордон".

"Опрацьовувались різні версії його співмешканки, яка є громадянкою Ізраїлю. Правоохоронні органи їздили у турпоїздку в Ізраїль великою делегацією. Там ніколи Пукача не було", - зазначив Осика.

"Пукач сказав, що не виїжджав за межі України, не намагався ставити під удар себе", - підкреслив він.

"За його словами, надходили пропозиції виїхати йому в Росію, куди виїхала його коханка, з якою він жив протягом певного терміну, Тетяна Стельмах", - заявив адвокат.

Осика зазначив, що у Пукача фактично немає близьких людей: "Пукач на протязі цього часу жив зі співмешканкою, яка поїхала. У нього нікого немає. У нього є сім'я, з якою у нього фактично втрачені відносини і близьких людей особливо у нього тут і немає".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...