ГПУ ВИСУНУЛА ПУКАЧУ ОБВИНУВАЧЕННЯ

П'ятниця, 24 липня 2009, 12:59

Генеральна прокуратура висунула генералу Олексію Пукачу обвинувачення в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, заявив генпрокурор Олександр Медведько.

"Йому (Пукачу) пред'явлені обвинувачення у вчиненні низки злочинів. Це стосується викрадення Подольського, вбивства Гонгадзе, знищення документів", - сказав генпрокурор на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

Медведько також розповів, що зараз слідчі перевіряють свідчення Пукача про можливе місцезнаходження голови убитого журналіста, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Робота розпочата. На місце виїхали ще вчора і на теперішній момент працюють", - зазначив генпрокурор. Поки що позитивного результату у пошуках, за його словами, немає, повідомляє УНІАН.

Медведько також зазначив, що Генпрокуратура перевіряє й іншу інформацію, що стосується перебування Пукача в Україні, зокрема в Донецьку та Луганську.

Як відомо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналісту.

У 2008 році троє колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко і Микола Протасів, майор Олександр Попович - були визнані винними у скоєнні убивства журналіста.

Ще один обвинувачуваний - Пукач - був затриманий 21 липня 2009 року в Житомирській області спільними зусиллями ГПУ і СБУ.

Замовники убивства досі не встановлені.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...