Росія не вважає "доцільним" йти з Севастополя у 2017

Неділя, 26 липня 2009, 13:42

Головнокомандуючий ВМФ Росії адмірал Володимир Висоцький вважає, що РФ доцільно залишити частину флоту в Севастополі після 2017 року.

"Нам би, на наш погляд, доцільно було залишити частину сил Чорноморського флоту в Севастополі після 2017 року", - сказав він журналістам у Севастополі у неділю.

"Ми говоримо про те, що Севастополь для нас, на жаль, не є головною базою ЧФ, як це в угоді 1997 року записано, але є основною базою", - зазначив адмірал.

"Безумовно, над цим треба працювати. Але це тільки за згодою, разом з українською стороною", - підкреслив Висоцький.

Головком ВМС РФ відзначив, що заяви з приводу неможливості продовження термінів перебування ЧФ РФ в Севастополі звучать з вуст політиків.

"Позиція керівництва України однозначна: ніхто ніде однозначно не казав, що до 2017 року ВМС Росії в частині, що стосується ЧФ, із Севастополя піде", - сказав він.

Говорячи про заяви політиків, які відкидають можливість продовження термінів перебування ЧФ у Криму, Висоцький підкреслив: "Треба розуміти, що в даному випадку ця політика непродумана, недалека і ні до чого доброго не призведе".

"Треба розуміти, що ніхто, ніде і ніколи з позиції сили з ВМФ Росії не говорив і говорити не буде", - додав він.

"Якщо ми говоримо про великі перспективи, то, безумовно, вони визначаються політичними питаннями. І тут питати військових про те, як ви себе поведе - не правильно. Для цього є відповідне керівництво, для цього є президент, уряд, законодавча влада", - резюмував адмірал.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування