Росія знову називає від'їзд свого дипломата з України висилкою?

Понеділок, 27 липня 2009, 11:27

Російські ЗМІ поширили в понеділок інформацію про вимогу України відкликати генконсула Росії в Одесі Олександра Грачова.

Про це в понеділок повідомляє російський Комерсант із посиланням на дипломатичні джерела.

У той же час, газета зазначає, що в російському МЗС цю інформацію не підтвердили.

"Проте джерела "Комерсанта" наполягають, що ситуація з фактичною висилкою двох російських дипломатів наприкінці минулого тижня обговорювалася телефоном на рівні керівництва МЗС двох країн: Москва, природньо, наполягає на перегляді рішення Києва", - пише газета.

"Однак якщо судити з жорсткої заяви Сергія Лаврова, домовитися, схоже, не вдалося. Якщо фактична висилка генконсула РФ в Одесі відбудеться, це буде означати початок дипломатичної війни між Москвою і Києвом", - зазначає видання.

Як повідомили "Українській правді" джерела, наближені до дипломатичних кіл, у Грачова також, як і в Лисенка, закінчується термін перебування в Україні, оскільки він знаходиться в нашій країні з 2005 року.

"Грачов відповідає за підтримку програм співвітчизників. По суті, він фінансував проросійські рухи в Україні", - зазначив співрозмовник.

Раніше в суботу глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив: "Ініціатори (таких акцій) намагаються грати російську карту для досягнення своїх внутрішньополітичних цілей, і це дуже сумно"

"Ситуація розглядається в Росії як ще один крок у черзі недружніх дій з боку Києва щодо Росії. Це питання не залишиться без наслідків", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування