Під Лаврою знову мітинг: КУН, УНП і "Беркут"

Вівторок, 28 липня 2009, 10:32

Близько 100 прихильників Української народної партії й Конгресу українських націоналістів протестують біля Києво-Печерської лаври проти візиту Патріарха Московського і всія Русі Кирила в Україну.

Протестуючі тримають прапори своїх організацій і плакати з гаслами "Україна - не Росія, Ваше Благородіє", "Україна - незалежна держава! Україна - не вотчина імперії", "РПЦ, служи Господу, а не Кремлю", повідомляють Українські новини.

Також учасники протесту вигукують гасла "Геть московського попа".

Правопорядок забезпечують близько 50 правоохоронців, а також бійці спецпідрозділу "Беркут", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Акція проходить мирно. Протестуючі не мітингують, а просто стоять уздовж дороги.

Шеренги представників спецпідрозділу "Беркут" розділяє протестуючих і тих, хто прийшов вітати патріарха Кирила. Вони тримають в руках плакати з написами: "Ми - православні, Кирило - наш патріарх", "Братні народи - єдина церква", "Збережемо єдність нашої церкви".

У Києво-Печерській лаврі Кирило проводить божественну літургію з нагоди дня пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Як відомо, у понеділок 50 прихильників громадської організації УНА-УНСО побилися з 30 прихильниками козацьких організацій біля Володимирської гірки в Києві перед прибуттям Кирила.

Кирило прибув в Україну з пасторським візитом, що триватиме до 5 серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News