Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУКАЧУ В СІЗО ПОДАЮТЬ КАВУ І ВОЗЯТЬ У ФОРМІ БІЙЦЯ "АЛЬФИ"

Вівторок, 28 липня 2009, 16:01

Генерал Олексій Пукач дає слідству "об'єктивні", докладні і точні свідчення, але ніяких імен, причетних до вбивства Георгія Гонгадзе, ще не називав, кажуть джерела, близькі до слідства.

"Пукач не замикається в собі, дає нормальні, судячи з усього, об'єктивні свідчення", - каже джерело газети "Сегодня", наближене до слідчої групи.

"Навіть члени групи не очікували, що Пукач відповідатиме настільки докладно і точно", - додає він.

Джерело не підтвердило слова заступника голови СБУ Василя Грицака про те, що генерал одразу поіменно назвав замовників убивства Гонгадзе.

"Схоже, у спецслужбі розігралася ейфорія, і Пукачу вклали в уста те, що хотіли б почути. Але він ще нікого персонально не згадав – ні з живих, ні з мертвих. Та й слідство до цього ще не дійшло", - сказав співрозмовник.

"Зараз Пукач відповідає на рутинні, не першорядної важливості питання-уточнення: де народився і виріс, що закінчив, де працював, яка родина і так далі. До подій 16 вересня 2000 року діалог ще не дійшов", - додав він.

Як повідомив адвокат Сергій Осика, у колишньому СІЗО СБУ (іменованому нині відділом забезпечення досудового слідства) Пукач знаходиться в дуже комфортних як для в'язня умовах. У камері він один, почувається нормально, скарг не висловлює.

"Годують-поять добре. Більш того, персонал йому навіть приносить каву. Пукач має можливість читати пресу. За рахунок держави забезпечують білизною – трусами-шкарпетками. З міркувань безпеки до Печерського суду на санкцію його возили в повній амуніції бійця "Альфи" – камуфляжі, бронежилеті, захисному шоломі й іншому (щоб не повторилася історія з розстрілом Максима Курочкіна)", - пише газета.

"Бороду і вуса зголив, рум'яний, пашіє здоров'ям. Набув того ж вигляду, який мав, коли я захищав його вперше", - говорить Осика.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування