Україна залишає російського консула, але не знімає до нього питання

П'ятниця, 31 липня 2009, 13:27

Рішення залишити в Україні Генконсула Росії Олександра Грачова не означає відсутність претензій до нього.

Про це заявив "Українській правді" прес-секретар посольства України в Москві Олег Волошин.

"Рішення про "припинення" дії рекомендації про дострокове припинення місії Генконсула РФ в Одесі не означає, що в української сторони зняті питання до діяльності цього дипломата, - заявив він.

"Дуже важливо внести ясність у це питання в зв'язку з деякими тлумаченнями цих кроків, як прояв непослідовності", - сказав він.

За словами Волошина, "відкладаючи остаточне вирішення питання щодо даного російського дипломата, офіційний Київ не тільки послав сигнал МЗС РФ про небажання перетворювати дану ситуацію в серйозну проблему для двосторонніх відносин".

Волошин зазначив, що в такий спосіб Київ "зробив чітке попередження Генконсулу РФ в Одесі, що вчинення ним ще якихось дій, несумісних зі статусом дипломата, спричинить за собою рекомендацію достроково припинити його місію в Україні".

"Важливо також підкреслити, що відповідний крок був зроблений українським зовнішньополітичним відомством ще до оголошення російською стороною своїх контрзаходів щодо Генерального консула України в Санкт-Петербурзі і ніяк з ним не пов'язаний", - підкреслив Волошин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування