У Кирила стверджують, що його не пустили у Рівне

Неділя, 2 серпня 2009, 16:06

Московський патріарх Кирил скасував свій візит до Рівного за рекомендацією секретаріату Ющенка.

Про це повідомив у неділю голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату архієпископ Волоколамський Іларіон.

"Влада мотивувала це питаннями безпеки. В керівництві адміністрації Віктора Ющенка нам повідомили, що для забезпечення безпеки нам необхідно змінити маршрут пастирської поїздки святішого патріарха", - сказав він.

"Ми не знаємо, хто готує у Рівному які провокації, і чи готуються вони взагалі з боку розкольників або якихось політичних груп", - додав архієпископ.

Він також розповів, що під час підготовки візиту українська влада пропонувала патріарху уникнути відвідування Рівного, але Кирило просив забезпечити можливість його перебування в цьому місті.

"Однак у неділю нам повідомили, що у Рівне летіти не можна, і літак буде посаджений у Києві", - сказав Іларіон.

Він висловив жаль у зв'язку з тим, що патріарх не зміг зустрітися зі своєю паствою. "Святіший Кирило дуже хотів відвідати Рівне і сподівається, що його бажання зустрітися з паствою цього міста здійсниться", - зазначив владика.

У прес-службі УПЦ (МП) зазначили, що дані про подальший хід візиту Кирила будуть відомі після того, як патріарший літак приземлиться у Києві.

У той же час прес-секретар президента Ірина Ванникова в коментарі дала зрозуміти, що секретаріат президента не має відношення до зміни маршруту патріарха Кирила, який сам приймає рішення про графіки візиту.

"До компетенції Управління державної охорони не відноситися зміна маршруту патріарха Кирила. На прохання голови РПЦ вони забезпечують його охорону тільки по визначеному їм самим маршрутом. Вибирає усі маршрути сам патріарх Кирило", - сказала Ванникова.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування