Київський патріархат покаже Кирилу, що він в Україні не господар

Понеділок, 3 серпня 2009, 19:24

Представники Київського патріархату 5 серпня планують провести хресну ходу та молебень під стінами Почаївської Лаври.

Про це на прес-конференції повідомив настоятель тернопільського Свято-Троїцького духовного центру, протоієрей Анатолій Зінкевич.

За його словами, молебень проводитиметься з метою продемонструвати Московському патріарху Кирилу, що в Україні є чимало людей, які хочуть мати українську помісну православну церкву, і щоб він поводився як гість, а не як господар на українській землі.

"Наразі ми бачимо, що чимало його висловлювань є провокативними, нетолерантними і виходять за рамки етикету", – зауважив Зінкевич.

Також в заходах, крім представників духовенства та прихожан, візьмуть участь представники козацьких організацій.

За словами Зінкевича, кожна парафія також організовуватиме приїзд бажаючих на місце молебню. Він прогнозує, що загалом у хресній ході та молебні візьмуть участь 20-30 тис. осіб.

Хресна хода, за його словами, розпочнеться 5 серпня о 8.30 біля церкви Андрія Первозванного УПЦ КП, яка ще будується.

"Звідти 300 м до центру Почаєва ми пройдемо хресною ходою, після чого відправимо молебень. Щоб не було сутичок, молебень ми відправлятиме збоку від Почаївської Лаври, неподалік пам’ятника Шевченку, не перешкоджаючи входу чи виходу з центральної брами Лаври", - сказав Зінкевич.

"Ми спеціально все готували таким чином, щоб маршрут нашої ходи не перетинався з можливими заходами, які відбуватимуться за участю паломників, котрі приїдуть на зустріч з патріархом Кирилом, щоб не було сутичок чи провокацій", – наголосив протоієрей.

Як відомо, Кирило планує завершити свій візит до України 5 серпня відвідинами Свято-Успенської Почаївської Лаври.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News