У "ARCELOR MITTAL" СЕРІЯ ЗАМАХІВ – просять захисту

Вівторок, 4 серпня 2009, 11:18

"Arcelor Mittal Кривій Ріг" просить МВС, СБУ, дніпропетровську владу й інших офіційних осіб захистити життя й безпеку своїх працівників.

Таке звернення адміністрація ВАТ направила головам МВС, СБУ та Дніпропетровської ОДА у зв'язку з замахом на одного зі своїх керівників, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У ніч із 31 липня на 1 серпня в Дніпропетровській області в дворі будинку, у якому з родиною проживає голова адміністрації з виробництва ВАТ "Arcelor Mittal Кривій Ріг" Володимир Шеремет, прогриміли вибухи.

Як повідомила прес-служба ВАТ, у результаті події ніхто не постраждав. Правоохоронні органи області здійснюють слідчі дії за фактом вибухів.

Раніше прес-служба також повідомляла, що ввечері 28 липня, на шляху додому у машину іншого керівника ВАТ "Arcelor Mittal Кривій Ріг" (за непідтвердженими даними – голови з закупівель регіону СНД, голови адміністрації з постачання ВАТ С.П. Сінха), ймовірно, стріляли. Тоді також ніхто не постраждав.

Адміністрація ВАТ звернулася тоді з приводу інциденту в правоохоронні органи.

Крім того, 3 липня був побитий директор із загальних питань ВАТ Олександр Зозуля. У результаті нападу трьох невідомих і побиття бітами він отримав тілесні ушкодження середньої важкості й був шпиталізований. За цим фактом Криворізьке міськуправління міліції порушило кримінальну справу.

Гендиректор "Arcelor Mittal" Жан Жуе тоді висловив упевненість, що злочинне угруповання, яке діяло на підприємстві, "пішло ва-банк". "Після того, як ми зупинили низку крадіжок на нашому підприємстві і посилили контроль за збереженням свого майна, деякі наші керівники піддавалися телефонним погрозам і залякуванням. Зараз злочинці перейшли від слів до справи, здійснюючи підлі напади з-за рогу", - говорив він.

При цьому Жуе звернувся до всіх представників правоохоронних органів Кривого Рогу, міської влади з проханням про безстороннє розслідування даного злочину і надання допомоги в захисті працівників і майна меткомбінату.

А прес-центр метпідприємства 31 липня повідомив, що 30 липня, о 15.30 на ВАТ була припинена спроба розкрадання майна підприємства.

"У районі доменної печі №9 за допомогою великовантажного крана група з 6-ти осіб, до складу якої входила й жінка, знімали бетонне покриття дорожнього полотна. На момент затримання зловмисники демонтували приблизно 30 м дороги. Зловмисники затримані… ведеться розслідування", - говорилося в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування