Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лозінський переховується в Ізраїлі?

Середа, 5 серпня 2009, 09:33

Екс-депутат Віктор Лозінський, обвинувачуваний у навмисному вбивстві, ймовірно, переховується в Ізраїлі.

Про те, що Лозінський знаходиться там, повідомив "Комерсанту-Україна" співрозмовник, інформований про хід розслідування.

За його словами, слідча група, до складу якої входять представники Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, має інформацію про місцезнаходження екс-депутата.

Лозінський нібито вже тривалий час знаходиться в курортному місті Нетанія (29 км від Тель-Авіва), на середземноморському узбережжі Ізраїлю.

"Відома точна адреса, за якою він проживає: проспект Беньяміна, будинок 15", - зазначило джерело. Це центр міста, один квартал від автовокзалу і 10 хвилин пішки від моря.

У Генпрокуратурі, яка розслідує справу Лозінського, поки не коментують інформацію про його перебування в Ізраїлі.

"На цьому етапі розшуку всі повноваження – у СБУ, МВС та "Інтерполу". Вони взаємодіють із відповідними органами інших держав, передають їм оперативну інформацію про місцезнаходження розшукуваного. Прокуратура підключається тільки у випадку його затримання, коли необхідно подати офіційний запит про екстрадицію", - пояснив керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

"Поки в нас немає інформації про його місцезнаходження", - заявив керівник українського бюро "Інтерполу" Василь Неволя.

За інформацією видання, раніше Лозінський неодноразово бував у Ізраїлі.

Видача осіб із Ізраїлю в Україну ускладнена. А якщо в розшукуваного ізраїльське громадянство, провести екстрадицію практично неможливо.

"В Ізраїлі зовсім особливий порядок екстрадиції. Там є своя процедура, докладно описана в національному законодавстві, і вона складніша, ніж в інших країнах", - зпзначив Неволя.

Як відомо, Лозінський обвинувачується в убивстві Валерія Олійника, мешканця Голованівського району Кіровоградської області, скоєному 16 червня.

Вірогідні співучасники убивства – прокурор Голованівського району Євген Горбенко й начальник Голованівського РО УМВС Михайло Ковальський – арештовані і дають свідчення. Лозінський уникнув арешту, користуючись депутатським імунітетом.

3 липня Верховна Рада позбавила Лозінського депутатських повноважень, після чого він був оголошений у розшук. Наприкінці липня МВС повідомило, що ведеться також його міжнародний розшук каналами "Інтерполу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування