ЗА ПОБИТТЯ АГІТАТОРКИ ЯЦЕНЮКА ЗАВЕЛИ СПРАВУ

П'ятниця, 7 серпня 2009, 19:50

Порушено кримінальну справу у зв'язку з заявою студентки про побиття її мером Ужгорода Сергієм Ратушняком.

Як розповіли у п'ятницю в Ужгородському міськуправлінні міліції, у четвер до них звернулася студентка Ужгородського національного університету.

Вона повідомила, що в центрі міста біля палатки "Фронту змін", де вона роздавала листівки, до неї підійшов Ратушняк, потім мер зайшов у агітаційну палатку, завдав дівчині тілесні ушкодження, перекинув саму палатку і пошкодив її мобільний телефон.

Як зазначили у міліції, про це дівчина написала в своїй заяві.

Міліція видала направлення на проходження судмедекспертизи, яка повинна підтвердити факт наявності у дівчини тілесних ушкоджень.

За словами співрозмовника, в даний час йде збір інформації, зокрема, опитування свідків інциденту.

У міськуправлінні повідомили, що у зв'язку з заявою студентки порушено кримінальну справу за фактом хуліганства за статтею 296 Кримінального кодексу (в міліції не уточнили по якій частині зазначеної статті порушено справу).

На питання про те, чи є підстави для затримання і притягнення до відповідальності Ратушняка, в міліції сказали, що на даний момент говорити про це рано, оскільки вся інформація про інцидент ще не зібрано.

Частина перша статті 296 Кримінального кодексу передбачає покарання за хуліганство. Карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування