МЕДВЕДЄВ ЗВИНУВАТИВ ЮЩЕНКА В АНТИРОСІЙСЬКОМУ КУРСІ

Вівторок, 11 серпня 2009, 09:35

Російський президент Дмитро Медведєв звинуватив керівництво України в антиросійському курсі.

Про це йдеться в його посланні до президента України Віктора Ющенка, текст якого оприлюднено на сайті президента РФ.

"Проблеми в двосторонній співпраці, звісно, існували й раніше... Однак те, що ми спостерігаємо в роки Вашого президентства, не можна сприймати інакше, як відхід української сторони від принципів дружби і партнерства з Росією, закріплених у Договорі 1997 року. Я вже писав Вам про це в листопаді минулого року, але ситуація не тільки не виправляється, а, навпаки, деградує", - заявляє Медведєв Ющенку.

Так, за словами президента РФ, "у результаті цілеспрямованих дій" адміністрації Ющенка сталася низка "антиросійських" подій.

У їх числі він називає "антиросійську позицію України у зв'язку з варварським нападом режиму Саакашвілі на Південну Осетію". "Через рік... знову гостро постає питання про те, що мирних мешканців і російських миротворців у Цхінвалі увивали з української зброї. Ті у Києві, хто постачав озброєння грузинської армії і, до речі, не має наміру припиняти робити це й зараз, повністю розділяють із Тбілісі відповідальність за скоєні злочини", - заявляє Медведєв.

"Політичне керівництво України, ігноруючи думку громадян своєї країни – не кажучи вже про відому Вам позицію Росії, – уперто продовжує курс на вступ до НАТО. Причому в якості "аргументу" використовуються натяки на "російську загрозу" безпеки України, якої, як Ви чудово знаєте, немає і бути не може", - стверджує президент Росії.

"Логічним продовженням такої деструктивної лінії є невпинні спроби ускладнити практичну діяльність Чорноморського флоту Росії – у порушення основних угод між нашими країнами про принципи його базування на території України", - додає він.

За словами Медведєва, "складається враження, що в Києві послідовно домагаються розриву усталених економічних зв'язків із Росією, у першу чергу в сфері енергетики" – "у результаті під загрозу поставлене стабільне використання нашими країнами фактично єдиної газотранспортної системи, яка забезпечує енергетичну безпеку Росії, України, багатьох європейських держав".

Крім того, президента РФ обурює те, що "практично нічого не зроблено для того, щоб припинити порушення майнових прав російських інвесторів на Україні".

Медведєв дорікає Ющенку в "лінії на перегляд спільної історії, героїзацію нацистських поплічників, звеличування ролі радикал-націоналістів, нав'язування міжнародному співтовариству націоналістично забарвлених трактувань масового голоду в СРСР 1932–1933 років як "геноциду українського народу"; "витісненні російської мови", вигнанні з України двох російських дипломатів, а також утручанні влади в справи православної церкви – він вказує на "штучно створені" несприятливі умови візиту патріарха Кирила.

Крім того, Медведєв розкритикував російсько-українські відносини у новому зверненні у своєму відеоблозі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...